Wie heeft de grootste uit?
Wie heeft de grootste uit? (Foto: aangeleverd)

Wie heeft de grootste ui?

REGIO - Vanwege het grote succes in 2020 organiseert het Langedijker familiebedrijf De Groot en Slot weer een wedstrijd om de grootste ui te telen.

Het familiebedrijf De Groot en Slot uit Broek op Langedijk ontwikkelt en produceert uienzaad voor uientelers wereldwijd. Vorig jaar bestond het bedrijf 65 jaar en organiseerde vanwege het jubileum een wedstrijd waar tuindersverenigingen en scholen uit gemeente Langedijk aan deelnamen. "Het grote enthousiasme is de reden dat we nu een tweede editie organiseren. Maar dan nóg groter!"

Groene vingers

“Dit jaar wordt de wedstrijd groter en dagen we niet alleen tuindersverenigingen en scholen uit gemeente Langedijk uit. De wedstrijd is uitgebreid en opgedeeld in drie categorieën: scholieren uit groep 5, 6 en 7 uit gemeente Langedijk en Heerhugowaard, leden van tuindersverenigingen uit gemeente Langedijk, Heerhugowaard en Alkmaar, iedereen met ‘groene vingers’ die wonen in Langedijk, Heerhugowaard of Alkmaar.”

Wie verbreekt het record?

Na inschrijving via www.degrootsteui.nl ontvangt elke deelnemer een zakje met uienzaad en begint de wedstrijd. Tot september hebben de deelnemers de tijd om de grootste ui te telen. Wie zal dit jaar het record van bijna één kilogram gaan verbreken? Wil je meedoen? Schrijf je dan snel in via www.degrootsteui.nl in de categorie ‘groene vingers'. Let op: de inschrijving sluit 15 februari.