Wie zou jij op 't matje willen roepen?
Wie zou jij op 't matje willen roepen? (Foto: Rodi Media/YvdD)

Reacties van onze lezers

Rubriek: Op 't matje

Goedendag Michel,

Ik heb genoten van je invulling van de rubriek 'Op ´t matje' met de kop 'Zoektocht naar de werkelijkheid achter de realiteit' (Zie Rodi.nl/castricum).

Voor mij een herkenning. Zelf troost ik mij altijd weer met de gedachte dat alles in de wereld waarin wij leven dualiteit is. Als ik er zelf op dat moment even niet uitkom. Echter soms vallen momenten tot Eén samen. Probeer dat dan maar eens over te brengen in de wereld van twee. Dat is jou met dit redactionele stukje in de krant van vorige week gelukt.

Indien je mensen zoekt waaraan je je kunt spiegelen in een grote diversiteit van denkers. Neem dan eens contact op met de Vrijmetselarij. Een broederschap die met totaal verschillende individuen uit alle lagen van de bevolking voelt, dat er meer is tussen hemel en aarde. Bedankt voor je zienswijze!

Met vriendelijke groeten,

Hans Nieman

Fabrikanten van plastic


Beste redactie,
Hierbij mijn ervaring met afvascheiding. Ik ben blij met de oranje bak. Alleen ik vind dat het verminderen van plastic en karton bij de fabrikant moet beginnen. Ik loop regelmatig naar buiten om alles in de bakken te gooien. Voor die tijd stapelt het plastic zich op, op mijn keukenkastje. Heel slordig. Koop een vuilnisbak erbij in huis? Liefst een met meerdere vakjes. Dat neemt extra ruimte in beslag en dan moet ik mijn huidige, ook dure bak, wegdoen. Moet er ook zo een bak in mijn kleine badkamer komen? Laatst deze bak geleegd. Ik moest handmatig alles scheiden. Medicatie verpakkingen plastic bak. Papiertjes kranten bak. Haren; ja waar moet dat dan in? Maandverband naar de parkeerplaats Vomar. Flink handen wassen dan maar weer. Voorheen kon alles gewoon in de zwarte bak. Dat is nu een smerig karwei en dat geeft ergenis. En de gemeente maar prijzen verhogen. Terwijl wij, de bewoners er veel meer werk aan hebben. Wat denkt u, kunnen wij onze tijd bij u in rekening brengen? Sorry gemeente, schei hier mee uit en draai deze a-sociale maatregelen terug. Waar zijn we hier in vredesnaam mee bezig?

Een bewoner van Castricum