De kinderen die meedoen aan de sportxperience.
De kinderen die meedoen aan de sportxperience. (Foto: aangeleverd)

De eerste weken van de SportXperience

HEILOO - De eerste weken van de SportXperience zijn verzorgt door Hockeyclub De Terriƫrs en zagen er heel goed uit. De kinderen werden door de trainers netjes opgevangen bij het hek. Ouders zijn in verband met de corona-maatregelen niet welkom bij de activiteiten. Voor kinderen van 5 en 6 jaar was dit wel een beetje spannend.

Gelukkig kan het buitensporten doorgaan

De kinderen hebben verschillende onderdelen gedaan om in de basis te leren hoe ze een hockeystick moeten vasthouden. Ook werden er warming up spellen gedaan zoals 'Annemaria koekoek'. Na 45 uur stapten de jonge kinderen met rode wangen van het veld af. "Van ouders krijgen we terug dat de kinderen het erg leuk vinden." geeft Kim, Buurtsportcoach in Heiloo aan.

Aanmeldingen

"We hebben uiteindelijk zes aanmeldingen voor het project gehad, dit was iets minder dan we hadden verwacht. Waarschijnlijk heeft dit te maken met het uitgeven van het Sportboekje, waar kinderen van de basisschool konden deelnemen aan verschillende kennismakingslessen bij verenigingen.

Sportadvies op maat

Het mooie aan het SportXperience project is dat de kinderen structureel elke week aan het sporten zijn en dat ze na 18 weken een 'Sportadvies op maat' krijgen, geschreven door de trainers. "Het is een mooi groepje kinderen bij elkaar en in september gaan we starten met een nieuwe ronde SportXperience!"

Aangepast programma

"Het was wel even spannend of er aanvullende maatregelen zouden komen vanaf 15 december. Gelukkig was dit niet het geval en kan er tot en met 9 februari gelukkig gewoon buiten gesport blijven door de jeugd. Dit is ook de reden dat wij van start zijn gegaan met Hockey.

Als tweede sport stond Karate op het programma en dit is een binnensport. We willen dat de kinderen de juiste beleving krijgen van een sport en hebben daarom wat geschoven in het programma. Als tweede sport gaan we op woensdag 3 februari nu starten met Atletiek. Weer een buitensport. Wij zijn blij dat AV Trias flexibel kon zijn in het programma." eindigt Kim.