Tijs (links) en Douwe zijn elkaars buurjongen en laden de krat nu vol boodschappen in plaats van boeken.
Tijs (links) en Douwe zijn elkaars buurjongen en laden de krat nu vol boodschappen in plaats van boeken. (Foto: Ed Bausch)

Buurjongens uit Heiloo starten boodschappenservice

HEILOO - "Voor anderhalf jaar werkte ik bij een supermarkt" begint Tijs. "Dat vond ik niet zo leuk meer waardoor ik een paar maanden geleden gestopt ben. Ik wilde nog wel graag wat bijverdienen. Toen ik op tv zag dat een paar jongens uit Rotterdam een boodschappenservice waren begonnen tijdens de eerdere lockdown heb ik Douwe gevraagd of hij het leuk vond dat op te pakken."

De jongens doen graag wat goeds met hun vrije tijd

Zo begonnen de jongens met het bouwen van een website en het maken van flyers. Deze flyers hebben ze uitgeprint en bij bejaardentehuizen afgegeven. Helaas heeft dat nog geen nieuwe klanten opgeleverd.

Douwe gaat verder: "Het is leuk dat we iets met vrienden kunnen doen, en daarnaast doe je nog een goede daad ook. Het voelt goed om mensen te helpen, speciaal in deze tijden."

De eerste klant

Ondanks dat de flyers niet gewerkt hebben, kregen ze op een gegeven moment toch hun eerste klant. "De vrouw die ons benaderde heeft een vader op leeftijd voor wie we naar de Albert Heijn moesten om boodschappen te halen, maar ook naar de Lidl en de Etos." Volgens de jongens is dit ook hun sterkte, klanten hoeven hun spullen niet meer bij verschillende websites online te bestellen.

De voordelen

Daarnaast hebben ze ook niet zo een lange levertijd als de meeste supermarkten op het moment. "Soms lopen de levertijden bij de supermarkt op tot 3 weken" voegt Douwe toe.

Pageviews stijgen

Nadat de eerste klant haar ervaring op Facebook deelde zagen de jongens opeens veel meer bezoekers op hun website. De pagina met bezorgkosten is ondertussen al ruim 1500 keer bekeken. Het aantal klanten blijft echter nog achter. Tijs: "waarschijnlijk vinden ouderen het op dit moment juist fijn om naar de supermarkt te gaan. Dit is, tijdens deze lockdown, toch een beetje een uitje voor hen."

Buurjongens

De jongens zijn nog jong en zijn hun boodschappenservice begonnen omdat ze hun vrije tijd graag goed willen besteden. Ze hopen dat het juist nadat iedereen voor corona ingeënt en boodschappen geen uitje meer is de business beter gaat lopen. Meer informatie is te vinden op hun website www.aubertijn.nl.