Annemiek van de Vliet ontvangt van de ouderraad een fotocadeau met alle leerlingen van De Duif.
Annemiek van de Vliet ontvangt van de ouderraad een fotocadeau met alle leerlingen van De Duif. (Foto: aangeleverd)

De Duif bijt door de zure appel heen

HEILOO - Het was een enorme teleurstelling voor leerlingen en ouders toen de gehoopte opening van de basisscholen werd uitgesteld. Hoewel de lockdown grote impact heeft, werken leerlingen, ouders en team op kindcentrum De Duif goed samen om door de ‘zure’ appel heen te bijten.

Online werken

Er gebeurt veel op De Duif, meldt directeur Annemiek van de Vliet: “Inmiddels zijn de leerlingen gewend aan online werken. Wij schakelen over van vooraf opgenomen instructies naar meer live-instructie. Op verschillende momenten op de dag krijgen de kinderen met de hele groep tegelijk les via Meet. Daarna gaan ze zelfstandig thuis aan het werk, of krijgen instructie in een klein groepje. Zo benaderen we zoveel mogelijk de normale schooldag.”

Zoek naar mogelijkheden

De Duif houdt zoveel mogelijk contact met leerlingen en ouders. “Vorige week woensdag kregen alle kinderen een pakketje mee met nieuwe leermiddelen en materialen voor thuis, en een lekker appeltje erbij. Alle kleuters ontvingen een voorleespakket met daarin het prentenboek van ‘Woeste Willem’ zodat ouders thuis kunnen voorlezen.“

Ouderraad geeft leerlingen cadeautje

Ook de ouderraad van De Duif draagt een steentje bij. Alle leerlingen ontvingen een pakketje stoepkrijt om de komende tijd ook buiten bezig te blijven. Voor het team had de ouderraad een mooi cadeau als blijk van waardering. Een schilderij van een duif, samengesteld uit foto’s van alle leerlingen, thuis aan het werk. Annemiek vervolgt: “Ik ben heel trots op de leerlingen, op de leerkrachten die dagelijks digitaal onderwijs en noodopvang verzorgen en op de ouders die thuisonderwijs en werk combineren. Petje af voor allemaal!”