Drie generaties Balder op de Karel Balderbank.
Drie generaties Balder op de Karel Balderbank. (Foto: aangeleverd)

Karel Balderbank onthuld in Langedijk

LANGEDIJK - Op woensdag 5 mei is de Karel Balderbank onthuld. Karel Balder was van 2008 tot 2014 voorzitter van (de voormalige) Millenniumgemeente Langedijk, de huidige stichting Langedijk4GlobalGoals. Bij het 12,5-jarig jubileum van deze organisatie in december 2020 werd hem de bank overhandigd door wethouder Nils Langedijk, deze week werd hij geplaatst.

De bank staat tussen het voormalig gemeentehuis en het Huis van de gemeente in. Het ontwerp van Floortje Bijvoet bestaat uit twee dragers van Cortenstaal met daarin het opschrift Karel Balderbank. In de dragers zijn wilgentenen gestoken. Dat materiaal moet de komende tijd ‘zetten’ en de rugleuning moet nog worden opgevuld. De bank staat symbool voor de uitgangspunten van een duurzame samenleving: een stevige basis met een lokale invulling!

Drie generaties Balder waren getuige van de onthulling. Karel is blij met zijn bank, zijn familie is trots op zijn inzet voor de samenleving. Na de onthulling bood de gemeente de aanwezigen koffie met gebak aan.