Piet Sijm, waarnemend voorzitter van De Geist is trots en tevreden.
Piet Sijm, waarnemend voorzitter van De Geist is trots en tevreden. (Foto: Theo Annes)

Dorpshuis De Geist zoekt de zon op

SINT PANCRAS – Het begon met een oproep om deel te nemen aan een actie van Stichting Dorpshuis De Geist, waarin geparticipeerd kon worden in de aanschaf van zonnepanelen. Om de energierekening flink te reduceren gebruikt de stichting vanaf nu deze milieuvriendelijke energie-opwekkers. De actie werd een doorslaand succes, de panelen zijn er!

door ben wansink

Waarnemend voorzitter Piet Sijm is trots en tevreden

"De panelen liggen op het dak en ze draaien als een tierelier!” Waarnemend voorzitter Piet Sijm is trots en tevreden. Sinds hij in 2017 de functie oppakte is er veel gebeurd. Daarvoor leek het een stuk minder te gaan met het dorpshuis en er was een frisse wind nodig. Piet en zijn medebestuurders hebben voor die wind gezorgd.

Bij een rondleiding toont hij hoezeer De Geist de laatste drie jaar veranderd is. In samenwerking met bedrijven, sponsoren en vrijwilligers heeft het dorpshuis een echte make-over gekregen, welke beantwoordt aan de hedendaagse eisen. De diverse ruimtes zijn een plaatje geworden, niet alleen van binnen, maar ook van buiten.

Het dorpshuis is geschilderd, van nieuwe kleuren voorzien, daken zijn vernieuwd en muren opnieuw gevoegd.

Trots

Piet: "De inwoners van Sint Pancras kunnen er trots op zijn!” Dorpshuis De Geist is natuurlijk voor alle bewoners van St. Pancras bestemd, maar diverse clubs en verenigingen uit de omgeving maken ook gebruik van de geboden voorzieningen. Enkele ruimten worden bijvoorbeeld dagelijks gebruikt door cliënten van Stichting De Waerden als dagbesteding, zoals o.a. het bakken van taarten in de professionele bakkerij. De taartdozen worden dan prachtig beschilderd.

Lees verder op pagina 3