FietsService Schagen bestaat vijf jaar en dat viert eigenaar Patrick Venema (midden) en zijn medewerkers Hamid en Peter met mooie jubileumacties.
FietsService Schagen bestaat vijf jaar en dat viert eigenaar Patrick Venema (midden) en zijn medewerkers Hamid en Peter met mooie jubileumacties. (Foto: Vincentdevriesfoto.nl)

FietsService Schagen: Complete allround (elektrische) fietsenwinkel

SCHAGEN - Wat begon met online verkoop is uitgemond tot een prachtige fysieke fietsenwinkel. FietsService Schagen bestaat vijf jaar en dat viert eigenaar Patrick Venema met mooie jubileumacties. De winkel, gevestigd aan de Molenstraat 34, is modern en efficiënt ingericht en biedt ruimte voor fietsen in alle soorten en maten. Van kinderfietsen tot volwassen elektrische fietsen. Mooie Nederlandse merken voor een betaalbare prijs. (intro)

FietsService Schagen viert 5-jarig jubileum met mooie acties

In enkele jaren tijd heeft Patrick zijn zaak vakkundig opgebouwd en uitgebreid. "Het repareren van fietsen brengt mij tot waar ik nu sta,'' vertelt Venema. Nadat hij in de crisis zijn baan verloor, wekte het repareren en verkopen van fietsen zijn interesse. "Ik deed dat al sinds 2009, maar na mijn ontslag was dit een mooie uitlaatklep. Je duikt in de fietsenwereld, de branche en de fabrikanten. Bij een groothandel voor onderdelen werd ik wegens mijn interesse en expertise gevraagd om dealer te worden, en zo is het balletje gaan rollen. "

Eigen weg volgen

De kennis van fietsen groeide gestaag, wat Patrick gebruikte om online in de fietsverkoop te gaan. ''Gaandeweg leer je ontzettend veel over de branche, maar ook wat bij mij past. Ik houd van Nederlandse merken, van merken die betaalbaar zijn en niet onderdoen voor de grote spelers." Patrick zegt dit omdat je als beginner niet zomaar bij bestaande merken kunt aankloppen. Hij ging daarom zijn eigen weg en zocht naar goede, betaalbare merken.

Nederlandse merken

"Soms ga je echt op zoek, beurzen af, maar soms komt het ook op je pad,'' vertelt Patrick enthousiast als het gaat om zijn 'research' naar betrouwbare merken. "Ik startte de fysieke winkel met het fietsmerk Pointer. De fabriek staat in Friesland en daar worden degelijke fietsen gefabriceerd. Maar ze maken ook hippe fietsen met sportieve modellen in gave kleuren. Met de fabriek zo dichtbij huis zijn er korte lijnen. Dat werkt ideaal."

Andere merken waar Patrick warm voor loopt en in zijn collectie heeft staan zijn Vogue, Leader Fox, Huyser, Brinckers, Burgers en nog vele anderen. "Alle merken werken samen met wereldbekende merken als Bafang, Bosch en Shimano. Dit resulteert in een goede en zeer degelijk opgebouwde collectie fietsen tegen scherpe prijzen.

E-Bikes

Anno nu zijn elektrische fietsen niet meer weg te denken, zo ook niet bij FietsService Schagen. De collectie bestaat voor driekwart uit elektrische fietsen. De vraag ernaar is groot, maar omdat er zoveel keuze is moet je deze ook kunnen bieden. Denk aan het type motor, het aantal versnellingen, de actieradius. De klant moet goed weten waar de fiets voor wordt gebruikt. Lange toerafstanden, heuvellandschap, of voor woon- en werkverkeer. Als we dat weten, dan kunnen we aan de slag om de beste fiets te vinden."

Pijpelaar

FietsService Schagen is een Pijpelaar, wat inhoudt dat je efficiënt met je ruimte moet omgaan. "Ik begon met een hele wand kinderfietsen, maar wegens verandering in de markt heb ik deze veranderd voor een elektrische fietsenwand. De wanden sieren prachtige landschappen, waardoor je als klant echt het gevoel krijgt dat je wilt fietsen. ''Beleving is belangrijk. Het gaat niet alleen om de fiets, maar ook waar je rijdt of waar je naartoe gaat.'' Ook de accessoires wand heeft Patrick zelf gefabriceerd. Als een display niet past, dan moet je creatief zijn,'' lacht Patrick.

Corona

De winkel is 6 dagen in de week open en wordt bestierd door Patrick en vaste collega Hamid Tayar. De Syriër repareert de fietsen in de werkplaats en is tevens gek op fietsen.

''Hij kwam stage lopen en we hadden een klik. Dan ben je gek als je zo iemand laat lopen.'' Met vakanties en vrije dagen van Patrick staat Peter Rossenaar in de winkel. "We zijn een hecht team, werken hard en hebben kennis van zaken. Nu we weer open mogen, werken we met persoonsgebonden tijdssloten. Geef aan waar je voor komt, dan passen we daar de tijd op aan. Tevens staan alle modellen klaar voor een proefrit. We zijn er klaar voor.''

FietsService Schagen, Molenstraat 34 Schagen, tel 0224 - 227171 of 06-22202320, e-mail: patrickvenema@fietsserviceschagen.nl.

De winkel is in feeststemming!