Piet Sijm is met zijn De Geist helemaal klaar voor een nieuwe seizoen.
Piet Sijm is met zijn De Geist helemaal klaar voor een nieuwe seizoen. (Foto: Theo Annes)

Piet Sijm is trots op vernieuwingen De Geist

Vervolg van voorpagina


Aan de achterzijde van het gebouw is een tuin met een kas waar zij samen met vrijwilligers kunnen werken. Ook hiervoor heeft De Geist mogelijkheden geboden, het ziet er op-en-top uit! Terug naar de zonnepanelen, want daar was het om te doen.

Participatie

De Geist bood geïnteresseerden de mogelijkheid om te participeren in dit zonnige project. Wie minimaal wilde investeren in 10 panelen, ontvangt tien jaar lang 50 procent van de opbrengst aan het einde van het betreffende jaar. De panelen kostten € 250 per stuk en de verkoop verliep geweldig.

‘Het nieuwe normaal'

Piet Sijm: "Een speciale dank aan alle participanten. Ik verwacht jaarlijks een opbrengst van minimaal 35.000 kWh, waardoor 80 procent van het energieverbruik van het dorpshuis voorzien is.”

Piet eindigt zijn verhaal met: "Wij zijn heel tevreden over de participatie van de inwoners van Sint Pancras en andere dorpen van Langedijk. Ons klusteam is tijdens deze coronaperiode steeds actief gebleven en heeft daarom veel tot stand gebracht. Ook onze website, Facebook, Wifi en presentatie-mogelijkheden zijn volledig aangepast.

De Geist biedt nu volop de mogelijkheid voor bedrijven, verenigingen en particulieren om verzorgde bijeenkomsten te organiseren. Kortom, Dorpshuis De Geist is klaar voor ‘het nieuwe normaal'. Zodra het weer kan, moet men maar eens komen kijken en een kopje koffie komen drinken!” Een echte aanrader!