Symone Hoogstins en Mariken Gimbrère-Jansen op de Haar (foto) kwamen namens Lionsclub Langedijk het resultaat van al hun werk bekijken.
Symone Hoogstins en Mariken Gimbrère-Jansen op de Haar (foto) kwamen namens Lionsclub Langedijk het resultaat van al hun werk bekijken. (Foto: aangeleverd)

1396 pakken koffie voor de Voedselbank

LANGEDIJK - De spaaractie voor Douwe Egberts-punten voor de Voedselbank was weer een groot succes. Het heeft maar liefst 1396 pakken koffie opgeleverd.

In een gezamenlijke actie van Voedselbank Langedijk en Lionsclub Langedijk werden in december DE-punten gespaard voor pakken koffie. Op verschillende plekken in Langedijk konden de punten worden ingeleverd. “Er zijn nog niet eerder zoveel DE-punten ingeleverd als dit jaar”, vertelt Linda Strijbis, voorzitter van Voedselbank Langedijk.

Record hoeveelheid

In week 12 werden de gespaarde punten uit heel Nederland overgedragen aan DE. Het bleek een record hoeveelheid te zijn van bijna een miljoen stuks. Door DE zijn daarvoor, inclusief een bonus, 204.000 pakken koffie aan de Voedselbanken in Nederland uitgereikt. Voedselbank Langedijk krijgt uit deze actie 1396 pakken koffie (2019: 971). Een fantastisch resultaat!" Lionsclub Langedijk heeft het verzamelen, knip- en telwerk op zich genomen. "Een heel karwei, vooral de theepunten heb ik me laten vertellen.” Symone Hoogstins en Mariken Gimbrère-Jansen op de Haar kwamen namens Lionsclub Langedijk het resultaat van al hun werk bekijken. Een indrukwekkende stapel pakken koffie.

"Hiermee kunnen we ongeveer om de week onze klanten een pak koffie meegeven, hoe mooi is dat?” Eind 2021 begint er een nieuwe actie, dus sparen maar! Mocht u ze eerder kwijt willen, gooi ze dan gerust door de brievenbus van Broeker Werf 3 in Broek op Langedijk.