Richard Muileboom
Richard Muileboom (Foto: Marcel Witte Fotografie)

Antwoord op de vraag van Jacob de Jong: Wat is het mooiste en moeilijkste aan dagelijks samenwerken met beide ouders en je broer en zus?


Het mooiste van met familie werken vind ik dat je kan zien wat een ieder zijn kwaliteit is en dat het verschilt. Het mooiste is dan om het beste bij iedereen naar boven te halen. Dan zou je zeggen dat klinkt logisch, maar het is juist mooi om te zien dat als je elkaar de ruimte geeft, wat daar uit kan komen. En wij hebben allemaal hetzelfde doel met het bedrijf en daarvoor heb je elkaar nodig want vier mensen zien meer dan één mens.

Het moeilijkst om met familie te werken is toch wel om werk en privé gescheiden te houden. We proberen toch als we met het gezin zitten het niet te snel over werk te hebben, anders staat alles in het teken van werk en dat is niet de bedoeling. ps: We hebben het met feesten en partijen níet over werk.

Wie bent u?

Ik ben Richard Muileboom en ik ben sinds 1,5 jaar mede-eigenaar van Spaansen Bloemen en Spaansen interieurbeplanting. Deze onderneming doe ik samen met mijn broer Toin Muileboom, vader Rick Muileboom en mijn moeder Jolanda Muileboom-Spaansen.

Van wie bent u dr ien?

Ik ben een zoon van Rick Muileboom en Jolanda Muileboom-Spaansen. Ik heb één broer (Toin Muileboom) en één zus (Mariëlle van 't Land- Muileboom). Mijn zus is getrouwd met Scott van ’t Land en zij hebben samen een dochtertje Liselotte.

Wat heeft u met dit dorp?

Mijn leven speelt zich grotendeels af in Langedijk. Ik vind het dorpse gevoel als gemeente zijnde zo mooi hier in Langedijk

Wat is de mooiste plek van Langedijk?

Het natuurgebied Het Waardje. 's Zomers kan je er mooi varen en in de winter als het mee zit een rondje schaatsen.

Welke herinnering aan dit dorp is u dierbaar?

Wat ik zo mooi vind aan ons dorp zijn de gezellige activiteiten die er georganiseerd worden voor jong en oud waardoor je het saamhorigheidsgevoel krijgt.

Wat is uw advies aan de burgemeester?

Mijn advies is om te kijken of er meer koopwoningen voor alleenstaande starters kunnen komen, want daar is geen aandacht en aanbod voor. Een starter wordt vaak gezien als twee mensen met twee inkomens en een hoop singles hebben daar last van.

Wat is het beste advies dat u zelf ooit kreeg?

Dat hard werken wordt beloond. Dit advies kreeg ik van beide opa’s en oma’s op jonge leeftijd te horen

Wat zouden mensen echt van u moeten weten?

Voordat ik dit vak in ging heb ik een werk- en leeropleiding gedaan in de tuinbouwsector, richting kool en aardappelen. Maar het bloemenvak was toch wat me het meeste aantrok. Voordat ik bij mijn ouders de zaak in ging heb ik een mooie route gevolgd om mij als persoon te ontwikkelen. Ik heb er bewust voor gekozen om eerst twee jaar redelijk in de buurt stage te lopen bij andere bloemenwinkels. Een daarvan was Henk Scholten Bloembinderij in Heiloo (die heet nu Bloemen bij Kim) daarna ben ik voor drie maanden vertrokken naar Zwitserland in de stad Basel. Tussendoor heb ik nog een jaartje bij Spaansen Bloemen stage gelopen. In mijn laatste twee schooljaren heb ik stage gelopen in Beverwijk bij de Duinroos. Maar ook ben ik drie maanden in Spanje geweest in het plaatsje Caldas de reis in het Noord - Westen deel in de provincie Galicië. En om het af te sluiten in Amsterdam bij Teunis Veenema Bloemsierkunst. Ik heb nog een jaartje bij de Duinroos gewerkt voordat ik mede eigenaar werd van Spaansen Bloemen en Spaansen interieurbeplanting.

Wie is uw opvolger in deze rubriek?

Marc Hoffmann: Je bent sinds kort lid van het CDA. Waar denk jij dat de kansen liggen voor de jonge singles om een huis te kunnen kopen?