De Heerhugowaardse Noor Kuilboer deed de laatste editie succesvol mee met haar paard Flo-Jo.
De Heerhugowaardse Noor Kuilboer deed de laatste editie succesvol mee met haar paard Flo-Jo. (Foto: NHHT)

North Holland Horse Trials tóch van start

Vervolg van voorpagina


"We staan internationaal bekend om de professionaliteit, maar zeker ook om de goede sfeer en de gezelligheid die er dit weekend heerst. Dat hoort er voor ons ook echt bij”, zegt Ronald trots. "We spreken iedereen ook altijd even persoonlijk toe voorafgaand aan het evenement, al ben ik meer een doener dan een prater.”

Realiteit van nu

De verschillende teams staan op een veld bijeen op de grond van de manege, maar dit jaar wel verder uit elkaar dan anders. Ook qua sanitair en eetgelegenheden wordt niets aan het toeval overgelaten qua coronamaatregelen. “We zijn gewend het weekend te starten met een gezamenlijke maaltijd en een gezellig samenzijn. Ook daarbij zullen we ons moeten aanpassen en een en ander afstandelijker houden.” Of helemaal weglaten zoals de Country Fair met kramen en foodtrucks. Publiek is ook niet welkom, uitsluitend mensen die zijn betrokken bij de NHHT krijgen toegang. “Het is de realiteit van nu”, zegt de voorzitter berustend. “Volgend jaar is alles hopelijk weer normaal.”

Meer dan 200 deelnemers

Voor deze zesde editie van de NHHT hebben zich evengoed weer meer dan 200 deelnemers uit onder andere Japan, China, Duitsland, België, Luxemburg en Noorwegen ingeschreven. Onder deze ruiters bevinden zich nationale ploegen en Olympische deelnemers. Niet alleen paarden, maar ook ponyruiters met topsport-status zijn erbij. "Het is een spectaculaire sport om te bekijken, jammer dat er geen publiek bij mag. Gelukkig kan het evenement wel online worden bekeken via ClipMyHorse.TV!"

Meer informatie over het evenement leest u op: www.nhht.nl.

Afbeelding