De plaatselijke brandweer kreeg uit handen van Marco Kroon (in blauwe overall) en Helma Vermuë van LTO-Noord bossen tulpen uitgereikt.
De plaatselijke brandweer kreeg uit handen van Marco Kroon (in blauwe overall) en Helma Vermuë van LTO-Noord bossen tulpen uitgereikt. (Foto: Theo Annes)

LTO-Noord schenkt tienduizend tulpen aan Politie en Brandweer

HEERHUGOWAARD - De Politie en Brandweer gaan door zware tijd: rellen, avondklok, corona maatregelen en mensen met korte lontjes. Daarom hebben LTO-Noord en KAVB besloten om de medewerkers van de politie en in sommige gemeenten ook de brandweer te trakteren op een mooie bos tulpen.

Een hart onder de riem in deze zware tijden

In totaal worden er maandag 22 februari ruim 10.000 tulpen uitgedeeld aan deze vakmensen. In Heerhugowaard gebeurde dit om 10.00 uur bij het politiebureau. Ook medewerkers van de plaatselijke brandweer kregen een bloemetje overhandigd. "Wij vinden het meer dan verdiend om hen een hart onder de riem te steken in deze lastige periode", aldus Martijn van den Berg van LTO-Noord.

'Blijf aan elkaar denken'

Het cadeau werd enorm gewaardeerd. "Een hart onder de riem! Hoe tof is dat?!", schrijft Politie Heerhugowaard op haar Facebookpagina. "Wij waarderen dit gebaar enorm. Het zijn lastige tijden, voor iedereen. Houd vol, en blijf aan elkaar denken."

Tulpenactie is startsein 'Voorjaar in je bol'

#voorjaarinjebol

Met deze actie geeft LTO-Noord tevens het startsein van Voorjaar in je bol, een creatieve challenge om kleur te geven aan de grijze winterdagen en het voorjaar (alvast) te verwelkomen. "Zet een vaas voorjaarsbloemen op je vensterbank en geef zo je huis een kleurinjectie. Laat iedereen meegenieten van het voorjaar. Het maakt de gehele straat gezellig. Voorjaar is nieuw leven. In deze tijd hebben we allemaal behoefte aan hoop en nieuw leven."

Keukenhof

Iedereen die een mooie foto maakt en deelt via social media #voorjaarinjebol, maakt kans op een toegangskaart voor de Keukenhof én op een zelfplukboeket bij pluktuin Bloemenfontein Bergen.

Bolbloemenbingo

Voor kinderen is er een bingokaart die ze via de basisschool krijgen. Ze moeten zo veel mogelijk verschillende bolbloemen in tuinen en ramen. Heb je de kaart vol, dan maak je kans op toegangskaarten voor het Land van Fluwel, het tulpenbeleefpark in Sint Maartenszee.


Meer info op ltonoord.nl.

Ook de Politie Heerhugowaard werd verblijd met bossen tulpen. De jonge Dylaan, Tristan en Melle hielpen met uitdelen.