Volvo verbindt zich aan Science Based Targets.
Volvo verbindt zich aan Science Based Targets. (Foto: Volvo)

Volvo verbindt zich aan Science Based Targets

De Volvo Group zet de volgende stap in het aanpassen en toekomstbestendig maken van het bedrijf in lijn met de ambities van het klimaatakkoord van Parijs.

De ambitie van de Volvo Group is, dat het bedrijf uiterlijk in 2050 netto nul emissies produceert. Voor extra transparantie over de voortgang verbindt het bedrijf zich nu aan het initiatief Science Based Targets.

Betrokkenheid bij toekomstige generaties

"Onze betrokkenheid bij toekomstige generaties is algemeen bekend en de Volvo Group draagt graag een steentje bij door de doelstellingen van het akkoord van Parijs na te streven. Toonaangevend zijn in duurzame oplossingen voor transport en infrastructuur is goed voor het bedrijf en de aandeelhouders, maar het is nog beter voor de wereld. Onze transformatie verplicht ons ook om open en transparant te rapporteren over onze voortgang. Nu zetten we de volgende stap door wetenschappelijk onderbouwde doelen te stellen”, zegt Martin Lundstedt, President en CEO van de Volvo Group.

Doelen nastreven

Ambitieuze doelen nastreven voor het verminderen van CO2-uitstoot is niet nieuw voor de Volvo Group. Het bedrijf werkt al sinds 2010 samen in het programma WWF Climate Savers. Gedurende deze periode zijn de kennis en de bewustwording over het tegengaan van klimaatverandering sterk toegenomen.

Gehele levensduur

Volvo Group streeft ernaar om gedurende de gehele levensduur van producten energie te besparen en de uitstoot te verminderen. Dit beperkt zich niet tot de eigen productie en transporten, maar geldt ook voor de producten uit andere fabrieken die het bedrijf verkoopt.