Bijeenkomsten over mogelijkheden zonnevelden en windmolens

DIJK EN WAARD - De gemeenten Langedijk en Heerhugowaard nodigen inwoners en ondernemers uit voor een gesprek over de mogelijkheden van zonnevelden en windmolens.

Vanuit de Regionale Energiestrategie zijn vier gebieden in Langedijk en Heerhugowaard in beeld waar eventueel zonne- en/of windenergie gerealiseerd kan worden. Dat zijn Breekland en Zuiderdel in Langedijk en Alton en Westfrisiaweg in Heerhugowaard. In het Klimaatakkoord van Parijs is aangegeven dat landen meer zonne- en windenergie op land dienen op te wekken om de CO2-uitstoot te verminderen. Om dit te realiseren wordt in elke regio in Nederland een Regionale Energiestrategie (RES) opgesteld, met daarin per gemeente zoeklocaties voor het opwekken van zonne- en/of windenergie. De digitale participatiebijeenkomsten over de locaties Westfrisiaweg en omgeving Zuiderdel zijn inmiddels achter de rug en hebben nuttige en interessante informatie opgeleverd. Meepraten over de omgeving Breekland kan nog wel, maandag 1 maart vanaf 19.30 uur. Donderdag 4 maart start om 19.30 uur de online participatiebijeenkomst over het Altongebied.


Aanmelden kan via duurzaamheid@heerhugowaard.nl of bel 14 072. Meer info op www.heerhugowaard.nl/duurzaam en op www.energieregionhn.nl.