Krijg en ontvang liefde van Lou de Agapornis.
Krijg en ontvang liefde van Lou de Agapornis. (Foto: Dierenasiel Schagen)

Baasje gezocht voor Lou de Agapornis

Algemeen

Deze ‘Lovebird’ zoals een Agapornis in het Engels wordt genoemd, is in zijn eentje opgegroeid en afgestaan. Zoals de term ‘Lovebird’ al doet vermoeden, is het een heel sociale vogelsoort. Ze leven normaal in kleine tot middelgrote groepen en hebben ze vaak een vaste partner. Oorspronkelijk komt deze dwergpapegaai in Afrika voor. Het zijn vrij makkelijk te houden volière vogels, ze zijn sociaal en prima tam te maken. 

Omdat het wel koppige vogeltjes kunnen zijn, is daar natuurlijk wel geduld voor nodig. Lou is heel nieuwsgierig en vocaal goed aanwezig. Hij (of zij, want dat is niet te zien aan de buitenkant), vindt speelgoed erg leuk, pas wel op, want slopen is een van de leukste bezigheden aldus Lou. Een creatief baasje kan hier heel veel leuk speelgoed voor bedenken, waar je geen kosten aan hebt. Bijvoorbeeld met wc-rolletjes e.a. Lou wordt graag geplaatst bij een of meerdere soortgenootjes in een ruime volière.

Heb je belangstelling voor een asieldier van de website, neem dan telefonisch contact op met de DierenOpvang in Tuitjenhorn via 0224-551818 (optie 1).
Kijk voor meer informatie op: www.dierenasiel-schagen.nl