Fiets mee voor het goede doel
Fiets mee voor het goede doel (Foto: Sponsorfitstocht )

Sponsorfietstocht voor Kinderhuis Lilato

Algemeen

SCHAGEN - De 28e sponsorfietstocht gaat zaterdag 11 september om 9.00 uur van start vanaf het Regius College in Schagen. Deelnemers aan deze fietstocht rijden allemaal voor het goede doel nl. Kinderhuis Lilato in Zambia.

β€œDe ondersteuning vanuit Stichting Sponsorfietstocht.nl bestaat primair uit de financiering van noodzakelijke renovatie en eventuele nieuwbouw van de huisvesting. Wij hebben rechtstreeks contact met het tehuis, er blijft dus niets aan de strijkstok hangen,” aldus Mark Helmig, voorzitter van Stichting Sponsorfietstocht.nl.

,,Afgelopen jaar hebben wij door de Corona-maatregelen helaas niet kunnen fietsen. Zoals het er nu uitziet, fietsen we dit jaar wel echter met een aangepast max-aantal van 70 deelnemers zodat we tijdens de start, stops en finish de 1,5 meter kunnen waarborgen.”

Diverse lokale bedrijven ondersteunen de tocht met een bijdrage. De route is evenals voorgaande jaren weer zorgvuldig uitgezet en bedraagt zoals ieder jaar 100 kilometer. Uiteraard mag de tussentijdse koffie met appelgebak ook dit jaar niet ontbreken.

Zoals aangegeven zal de karavaan van fietsers en reclamewagens onder begeleiding van verkeersregelaars stipt om 09.00 uit Schagen vertrekken. Waarna zij met een gemiddelde snelheid van 25 kilometer per uur, via Medemblik, naar Opmeer rijden. Uiteraard mag tijdens de break de koffie en appelgebak ook dit jaar niet ontbreken. Om circa 15.30 uur zal in het Regius College aan de Hofstraat het voorlopige bedrag aan sponsoring bekend worden gemaakt.

Fietsers die voorgaande jaren hebben meegefietst krijgen automatisch een sponsorkaart thuisgestuurd. Meer informatie is te vinden op www.sponsorfietstocht.nl , ook kan men zich via deze website direct inschrijven.

Het Kinderhuis Lilato in Zambia.