Siem Mars helpt u graag.
Siem Mars helpt u graag. (Foto: aangeleverd )

Repaircafé in de buitenlucht

Algemeen

SCHAGERBRUG - Elke woensdagmorgen zijn er vrijwilligers actief in de tuin van het Stuijv-es-in Plantsoen. ( Achter de Burg. de Moorstraat in Schagerbrug). Vanaf 09.30 tot 12.00 uur wordt er koffie gedronken, geschoffeld, gekletst en worden er mooie bloemetjes en frambozen geplukt, of tomaten geoogst. Nu is er een nieuwe activiteit bij gekomen, een Repaircafé.

De eerste twee edities zijn inmiddels achter de rug. Siem, Hans en Dick delen hun kennis als het gaat om elektrische apparaten. Is het kapot, kom dan langs en de heren gaan aan de slag om het weer aan het werk te krijgen.

“Ik wil altijd kijken of ik spullen aan de praat kan krijgen, vertelt Siem. Voordat ik met pensioen ging, werkte ik bij de elektrische storingsdienst van de hoogovens. Dus ik heb nog wel wat kennis die ik graag wil gebruiken. Vroeger hadden we Dorps OntmoetingsPunt, daar wilden we een Repaircafe starten, maar dat is er niet van gekomen. Corona kwam ook om de hoek kijken, dus hebben we het hele plan maar laten varen. Nu willen we het weer oppakken, alleen dan in de buitenlucht.’’

Het is goed toeven in de tuin van het Stuijv-es-in Plantsoen. Het is er gemoedelijk, gezellig en vriendelijk. Ineke zorgt voor de koffie met het lekkere koekje erbij. Is er een apparaat stuk? Zonde om weg te gooien, toch? Kom er mee naar Siem toe en terwijl u koffiedrinkt en gezellig kletst met anderen, of mee helpt met schoffelen,  gaat Siem proberen het apparaat weer aan de gang te krijgen! 

Elke woensdagochtend van 09.30 - 12.00 uur in de tuin van het  Stuijv-es-in Plantsoen.

Hans, Siem en Dick