Jonge artiesten die verbonden zijn aan Artquake treden op in het Behouden Huis.
Jonge artiesten die verbonden zijn aan Artquake treden op in het Behouden Huis. (Foto: Alexandra Heeremans)

Podiumtoer door heel Dijk en Waard

DIJK EN WAARD - In het weekend van 22, 23 en 24 oktober is er in Dijk en Waard een echte podiumtoer. Diverse podia en locaties doen hieraan mee. Dit evenement is onderdeel van het project 'Op weg naar Dijk en Waard', een initiatief van de gemeente Dijk en Waard om de samenvoeging te vieren.

Dit weekend kun je terecht bij JC Kompleks en Cool in Heerhugowaard en bij Poppodium B3 in Sint Pancras en Het Behouden Huis in Oudkarspel. Vanuit Het Behouden Huis wordt tevens een fietstocht georganiseerd die langs de podia gaat. Bij Poppodium B3 is zaterdag 23 oktober Meet & Greet, een offline podium waar muzikanten met elkaar in contact kunnen komen. Ben je tussen 13 en 27 jaar, speel je al redelijk zelfstandig muziek en vind je het leuk om dit meer met anderen te doen, kom dan langs aan het Beverplein 3 in Sint Pancras. Tijd: 14.00 tot 17.00 rn 19.00 tot 21.00 uur. Zondag 24 oktober is er Moods en Music, een minifestival tussen 12.00 en 17.00 uur. Laagdrempelig, kosteloos en leuk voor iedereen. Geniet van live music, styling en lekker eten en drinken.

Het Behouden Huis

In Het Behouden Huis in Oudkarspel is het thema 'Dijk en Waard bruist!'. De jeugd mag vrijdagavond los met hiphop-danslessen. Aansluitend is er Zumba-les voor volwassenen. De rest van de avond treden diverse jonge talenten op die verbonden zijn aan Artquake. Zaterdagmorgen is er een marionettentheater voor de kleintjes vanaf 4 jaar. Maureen Kolhoff verzorgt een workshop 3D (straat)tekenen voor de jeugd van 10-12 en 12-16 jaar. Op zaterdag- en zondagmiddag is er een rondvaart naar het mooie natuurgebied van het Waardje. Zaterdagavond gaat het dak eraf met de swingende band Hipnotic5. Zondagmorgen treedt een prachtig koor op, 's middags is er een djembéworkshop en daarna treedt Henk Vasbinder op met zijn band. Zowel zaterdag als zondag wordt een heerlijke zuurkoolmaaltijd geserveerd! Zondagavond is er een interactieve theatervoorstelling.

Cool en Kompleks

Cool staat dit weekend in het teken van Halloween! Met op vrijdag twee spannende films, 'Coraline' (6+) en '1408' (16+). Zaterdag beleef je een spannende middag in Cool's Spookhuis (8+). Weet jij alle puzzels op te lossen en te ontsnappen uit dit duistere huis? Na afloop leer je enge dansjes tijdens de gratis dansworkshop. Zaterdagavond is de Escapetour Zodiac (16+). Geef je over aan de duisternis en beleef een angstaanjagende avond in Cool! Kijk voor tijden, tickets en prijzen op www.coolkunstencultuur.nl. Ook JC Kompleks staat in het teken van Halloween. met vrijdag 22 oktober een acteerworkshop van een scary actor (entree 3 euro). Zaterdag 23 oktober vindt het jaarlijkse Halloween Event plaats in de Waarderhout. In groepjes word je door het bos geleid. Onderweg gebeuren er enge zaken (thehalloweenevent.nl). Zondag 24 oktober houdt Kompleks open huis. Heb je nog geen genoeg van Halloween? Zaterdag 6 november is het jaarlijkse verkleedfeest in Kompleks.