Dames 1 van MHC Heerhugowaard viert de tweede competitieoverwinning op rij.
Dames 1 van MHC Heerhugowaard viert de tweede competitieoverwinning op rij. (Foto: Aangeleverd)

MHC dames winnen; heren hard onderuit

HEERHUGOWAARD - De Dames 1 en Heren 1 van Mixed Hockey Club Heerhugowaard probeerden afgelopen week hun goede start van het seizoen een passend vervolg te geven. Dat deden ze met wisselend succes.

‘Zondag 19 september speelden we onze eerste thuiswedstrijd van het seizoen”, vertelt Anouk Hoekstra namens de Dames 1. “We spelen altijd dezelfde zondag thuis als Heren 1 (na elkaar), wat erg leuk is. Onze tegenstander was Saxenburg Dames 1, die vorige week met 13-0 hadden gewonnen. We wisten dus van tevoren dat het een lastige wedstrijd zou worden. Misschien dat het juist daardoor kwam dat we zo scherp begonnen. Ondanks ons goede spel, wist Saxenburg al vrij snel de 0-1 te scoren. En niet veel later ook de 0-2, maar vlak voor rust maakte Disa Wilms een mooie treffer en gingen we de tweede helft in met een 1-2 achterstand. In de rust pepten we elkaar goed op, want we voelden het allemaal: wij zijn sterker. De tweede helft wordt onze helft, zeiden we tegen elkaar. En dat hebben we waargemaakt. Eind derde kwart maakt Disa weer een doelpunt, waardoor we gelijk stonden. Vanaf dat moment was het vooral zaak om die stand vast te houden, geen gaten te laten vallen en allemaal gefocust te blijven. Ondanks meerdere pogingen van Saxenburg om opnieuw op voorsprong te komen, bleef het 2-2. Totdat Robin Zijlmans na een mooie aanval één op één komt met de keeper, die ze heel handig weet te omzeilen: 3-2. We hebben met het hele team de laatste minuten keihard gevochten en volgehouden, wat het gevoel van deze krappe overwinning nog lekkerder maakt!”

Sterke tegenstander voor de heren

Heren 1 had een hele andere wedstrijd. Ook zij speelden tegen Saxenburg. Anouk: “Dit is waarschijnlijk één van de sterkste tegenstanders van hun poule. Ondanks die voorkennis begonnen de mannen vol goede moed aan hun wedstrijd. Al vrij snel werd duidelijk dat Saxenburg een niveau te hoog is voor de heren van Heerhugowaard. De wedstrijd werd voornamelijk gespeeld bij het doel van Heerhugowaard. Heren 1 wist er wel een paar keer mooi uit te komen en kreeg een paar doelkansen, maar helaas vielen deze er niet in. Saxenburg won uiteindelijk met 0-11. Op de Instagram van HHW Heren 1 is keeper Dinant Terweijde uitgeroepen tot Man of the Match. Hij heeft heel erg veel ballen tegengehouden, waaronder een strafbal!”

Volgende week spelen de zowel de heren als de dames uit tegen Nieuwkoop. Kijk ook eens op www.mhcheerhugowaard.nl.