De oplevering van de nieuwe appartementen werd op feestelijke wijze gevierd.
De oplevering van de nieuwe appartementen werd op feestelijke wijze gevierd. ((Foto: Aangeleverd))

Woonwaard en Esdege heel gelukkig met achttien nieuwe appartementen

Algemeen

HEERHUGOWAARD - Aan het Boterbloemerf in Heerhugowaard heeft Woonwaard deze week de sleutels van achttien appartementen overhandigd aan Esdégé-Reigersdaal. Onder het genot van een hapje en een drankje onthulden Paul Vlaar (algemeen directeur van Ooijevaar (Bevlogen bouwers) en Nicole van Wijk (bestuurder van Woonwaard) het cadeau voor de nieuwe bewoners: een insectenhotel. Deze past perfect in de tuinen die de woongebouwen omringen.

Het landelijke ontwerp van de gebouwen en de buitenruimte, passend bij de stolpboerderijen aan de dijk, komt van Rietvink Architecten. Bouwbedrijf Ooijevaar realiseerde het project in opdracht van Woonwaard. Het terrein wordt ingericht als boerderijerf, waar onder meer plaats is voor een schooltuin voor IKC De Helix. 

In de twee woongebouwen zijn ook vier zorgunits gemaakt waar cliënten van zowel Esdégé als andere zorginstellingen terechtkunnen die ziek zijn en verpleegd moeten worden. Daarnaast zijn er twee logeerkamers voor cliënten van Esdégé, een gemeenschappelijke woonkamer, keukens en kantoorruimten. De gebouwen worden verwarmd en gekoeld via een bodemwarmtesysteem met een gesloten bronsysteem en zonnepanelen. 

Waterkers

Plan Boterbloemerf is één van de projecten die voortkomt uit de samenwerking tussen Woonwaard, Esdégé en gemeente Heerhugowaard. Esdégé heeft het instellingsterrein Reigersdaal verkocht aan de gemeente en het terrein wordt onderdeel van de woonwijk De Draai. Boterbloemerf is het zevende woonproject voor cliënten van Esdégé in De Draai dat door Woonwaard wordt gerealiseerd. Hierna volgt nog woonproject Waterkers.