Nandy gunt andere kinderen die niet thuis kunnen wonen net zo'n warm pleeggezin als de hare.
Nandy gunt andere kinderen die niet thuis kunnen wonen net zo'n warm pleeggezin als de hare. (Foto: Aangeleverd)

Nandy (18) zoekt pleeggezinnen

REGIO - De achttienjarige Nandy is op zoek naar pleeggezinnen. Niet voor zichzelf maar voor een kind dat tijdelijk niet thuis kan wonen. Nandy vindt het belangrijk dat er meer pleeggezinnen komen: “Ik woon sinds mijn tweede in een pleeggezin. Ik gun andere kinderen die niet thuis kunnen wonen, ook zo’n thuis."

"Ik was heel jong toen ik bij Klaas en Lia ging wonen. Mijn broer en zus woonden eerst in een kindertehuis en konden later gelukkig ook naar een pleeggezin. Naast mijn eigen familie vorm ik ook een familie met Klaas, Lia, hun kinderen en met mijn pleegzus."

Mijn toekomst

"Ik heb mijn school afgemaakt en ben bezig met een vervolgopleiding. Ik denk niet dat ik zelf pleegouder word. Als ik naar mezelf kijk, dan weet ik niet of ik dat wel aan kan. Ik ben niet zo sterk als Klaas en Lia."

Oproep voor nieuwe pleeggezinnen

"Ik vind dat kinderen die niet thuis kunnen wonen een nieuwe start verdienen. Ik heb blij dat ik vanaf het begin in een gezin heb gewoond en dat gun ik anderen ook. Pleegkinderen zijn heus niet altijd anders dan kinderen die gewoon thuis opgroeien. Ieder kind is weer anders."


Meer weten over pleegzorg? Vraag een informatiepakket of meld je aan voor de online verdiepingsavond over pleegzorg, maandag 11 oktober vanaf 19.30 uur, via www.

pleegzorgparlan.nl.