Ga goed voorbereid je sollicitatie in.
Ga goed voorbereid je sollicitatie in. (Foto: Bibliotheek Haarlemmermeer)

Tips en valkuilen: zorg dat je goed voorbereid voor de dag komt bij een sollicitatiegesprek

REGIO - Om de kans op een baan te vergroten, is het van groot belang dat je goed voorbereid naar een sollicitatiegesprek gaat. Tips en valkuilen die zich voor kunnen doen, hebben wij voor je op een rij gezet.

Zorg dat je alle relevante gegevens bij je hebt (diploma's, referenties et cetera). Wees op tijd. Zoek van te voren je reis goed uit en weet waar je je moet melden bij de organisatie. Win vooraf zoveel mogelijk informatie in over het bedrijf, zodat je gerichte vragen kunt stellen. Zorg dat je er verzorgd uit ziet. Kies voor comfortabele kleding waarin je prettig voelt en wat bij je persoonlijkheid past. Let ook op details. Nog meer tips over het maken van een CV en solliciteren? Ga naar het loopbaanportal van Infopunt Zorg, registreer je op deze site voor een schat aan informatie. 

Sollicitatiecode

De NVP Sollicitatiecode bevat basisregels die arbeidsorganisaties en sollicitanten naar het oordeel van de Nederlandse Vereniging voor Personeelsmanagement & Organisatieontwikkeling (NVP) in acht behoren te nemen voor een transparante werving- en selectieprocedure.