Vlnr. Petra, Tineke en Matthe van stichting Je mag er zijn ontvangen de cheques van Frank, Sanne, Corjan en Tom van JCI Heerhugowaard.
Vlnr. Petra, Tineke en Matthe van stichting Je mag er zijn ontvangen de cheques van Frank, Sanne, Corjan en Tom van JCI Heerhugowaard. (Foto: aangeleverd)

JCI schenkt cheques aan pleeggezinnen

Algemeen

HEERHUGOWAARD – JCI Heerhugowaard heeft vrijdag 30 juli bij De Waerd Bowling twee cheques overhandigd aan stichting Je mag er zijn uit Noord-Scharwoude. Deze cheques stonden symbool voor de eerder uitgedeelde decembercadeaus aan de pleeggezinnen, maar betekenden daarnaast ook een nieuwe verrassing: zo veel mogelijk gezinnen krijgen een uitje naar Jumpcity, Ballorig of De Waerd Bowling.

Speculaaspoppen leveren overweldigende opbrengst op

Vorig jaar zamelde Juniorkamer Heerhugowaard (JCI) geld in met een speculaaspoppenactie. De opbrengst, waarmee JCI pleeggezinnen wilde ondersteunen, bleek hoger dan verwacht. In samenwerking met Intertoys Middenwaard uit Heerhugowaard  en Special Cosmetics uit Wormerveer werden hiervan cadeaus gekocht voor de feestdagen. Stichting Je mag er zijn heeft deze cadeaus verdeeld over pleeggezinnen in de regio, om hen zo een onvergetelijke pakjesavond te bezorgen. Daarna bleef er nog een riant bedrag over. Van dat geld zijn nu bonnen gekocht voor Jumpcity, Ballorig en De Waerd Bowling. De gezinnen die ingeschreven staan bij de stichting, kunnen zich inschrijven voor een activiteit. Zo kunnen ze kiezen voor een bon die past bij de gezinssamenstelling. 

Nieuwe actie

Corjan de Lange van JCI vertelt waarom voor deze stichting is gekozen: “Gezinnen die hun huis openstellen voor een ander, zijn vaak juist de gezinnen die het zelf financieel niet zo ruim hebben.” JCI denkt overigens alweer na over een nieuwe actie. De Lange: “De speculaaspoppenactie was een groot succes, dus waarschijnlijk gaan we dat dit jaar nog eens doen. Het goede doel hopen we in september bekend te kunnen maken.”