Mantelzorgers hebben soms behoefte aan ontspanning. Een Maatje kan dan helpen.
Mantelzorgers hebben soms behoefte aan ontspanning. Een Maatje kan dan helpen. (Foto: Pexels.com)

MET zoekt mantelzorgmaatjes

Algemeen

HEERHUGOWAARD - MET HHW zoekt maatjes voor mantelzorgers die even een steuntje in de rug nodig hebben. 

Mantelzorgers zorgen langdurig en onbetaald voor een chronisch zieke, iemand met een handicap of anderszins hulpbehoevende naaste. Zij kunnen het gevoel hebben er alleen voor te staan. Een vrijwilliger die als maatje naast de mantelzorger staat, kan dan uitkomst bieden. Een zorgmaatje ontlast één dagdeel per week de mantelzorger van de zorgtaak. Het contact bestaat uit samen koffie drinken, een wandelingetje en praatje maken of bijvoorbeeld samen een gezelschapsspel doen. Wanneer er een wens is om er samen op uit te gaan, naar een buurthuis, het bos, de stad, of een hobbyclub, kan dat ook. 

Bij Maatjes staan menselijkheid en gelijkwaardigheid centraal. Het draait om persoonlijk contact. De bedoeling is dat de mantelzorger dankzij deze ondersteuning na verloop van tijd zelfstandig goed verder kan. Het maatje krijgt een training voor deze functie en begeleiding door een beroepskracht.

Maatje worden of juist behoefte aan ondersteuning van een vrijwilliger? Mail naar joke.voorwinden@methhw.nl of bel Joke van MET HHW via 06-41130458.