Zeecadetten poseren op de 'Abel Tasman'.
Zeecadetten poseren op de 'Abel Tasman'. (Foto: Aangeleverd)

Zeekadetten op kamp

De redactie van het Heerhugowaards Nieuwsblad ontving deze mooie brief van een trotse oma Ria Schouten en wil die graag met u als lezers delen.

"Ik zou het zeekadettencorps van de 'Abel Tasman' in Heerhugowaard, met als een zeer bewogen commandant Wijnand Kramer, vrijwilliger stuurman Wiebrand en andere vrijwilligers, via deze foto graag eens in het zonnetje willen zetten. 


Onze kleinzoon Quentin van elf jaar (op de foto is de commandant te zien met het rode zwemvest en staat Quentin derde van links, zwaaiend met petje) en het zeekadettencorps zijn nu tien dagen op zomerkamp met de Abel Tasman; ze varen vanaf Heerhugowaard naar onder meer het IJsselmeer. Dit is mogelijk gemaakt door de grote inzet van de bevlogen leiding. 


Wij als opa en oma zijn in juli op de open dag geweest van het zeekadettencorps en hebben de enthousiasme van zowel onze kleinzoon als van corps mogen ervaren. Water, techniek en het bijbehorende 'corpsgebeuren'; het is een unieke combinatie. Chapaeu dat dit mogelijk is gemaakt!"


Vriendelijke groet, 

Oma Ria Schouten, 

Heerhugowaard