Heb jij jouw mening al gegeven over de aangepaste concept-visie voor Westdijk en Havens? Dit kun je nog doen tot en met 18 augustus.
Heb jij jouw mening al gegeven over de aangepaste concept-visie voor Westdijk en Havens? Dit kun je nog doen tot en met 18 augustus. (Foto: Gemeente Heerhugowaard)

Geef uw mening: wat vindt u van de concept-visie Westdijk en Havens?

DIJK EN WAARD - In mei is de concept-visie Westdijk en Havens openbaar gemaakt. Circa 185 inwoners van Langedijk en Heerhugowaard hebben hun mening gegeven over de visie. De reacties hebben tot aanvullingen op de concept-visie geleid.  

Mensen vinden het over het algemeen een goed idee dat er met de visie Westdijk meer samenhang en verbinding tussen de twee gemeenten in het algemeen komt en fietswandelverbindingen in het bijzonder. Er is meer verdeeldheid over horeca, een brug over de havenmond bij Broekhorn en wandelvlonders. Als zorg wordt - met stip op één – het parkeren genoemd. De gemeente heeft de reacties gelezen en verwerkt in een reactienota. Daarin staat wat er met de reacties wordt gedaan. Zo hebben reacties geleid tot aanvullingen in de concept-visie. Bovenaan staat dat er inclusief ontworpen wordt, zodat Westdijk en omgeving toegankelijk is voor alle groepen. De balans tussen rust en reuring is het kader voor de uitwerking van de visie in diverse plannen, zoals een inrichtingsplan en bestemmingsplan. Hierbij worden inwoners en andere belanghebbenden ook betrokken. 

Geef uw mening! De concept-visie met reactienota en toelichtende memo is in te zien via www.heerhugowaard.nl/westdijk en open voor reactie tot en met 18 augustus. Geef uw mening door via westdijk@heerhugowaard.nl.