Richard Muileboom (l) sponsort bidons voor fietsploeg 'Voel je top'.
Richard Muileboom (l) sponsort bidons voor fietsploeg 'Voel je top'. (Foto: Aangeleverd)

Weten waar water goed voor is

DIJK EN WAARD - Wat in 2016 begon als fietsproject richting Mont Ventoux, is uitgegroeid tot een ploeg die staat: fietsploeg Voel je top, een leefstijlproject van Esdégé-Reigersdaal. Cliënten en hun maatjes trainen samen om in september 2022 een aantal bergen in de Vogezen te bedwingen. Fietsen om te overwinnen.

"Niet die bergen zelf, maar de weg er naartoe is het belangrijkste doel", aldus Henk Greveling, psychomotorisch therapeut binnen Esdégé-Reigersdaal. "Grenzen verleggen, passie krijgen voor een activiteit, doorzetten of soms juist afgeremd worden. Zelfvertrouwen opbouwen, contacten maken, samen trainen en uiteindelijk trots kunnen zijn op wat je hebt neergezet... De opbrengst kan zo ongelooflijk groot zijn. Letterlijk en figuurlijk nieuwe hoogten bereiken. De problematiek van de deelnemers kan zorgen voor blokkades in het dagelijks leven. Dit project geeft de kans die blokkades op te heffen.” 


Richard Muileboom van Spaansen Bloemen weet als geen ander hoe hard water nodig is om te kunnen presteren. Hij zorgde er daarom onlangs voor dat de gehele ploeg – momenteel zo’n tachtig fietsers sterk - een nieuwe bidon kreeg.


Meer lezen over Voel je top? De fietsploeg heeft een eigen website: www.voeljetop.st-er.nl.