Lindsay werd al op heel jonge leeftijd een vaste waarde in Oranje.
Lindsay werd al op heel jonge leeftijd een vaste waarde in Oranje. (Foto: Theo Annes)

Lindsay Frelink is klaar voor Tokio

Vervolg van de voorpagina


"Daarom denk ik dat er in Tokio mooie dingen kunnen gebeuren als we op dat niveau blijven spelen. Het was jammer dat vorig jaar het toernooi niet door kon gaan, maar dit jaar krijgen we gelukkig wel de kans om ons op het allerhoogste podium te laten zien", zegt de altijd goedlachse Lindsay.

Lindsay gaat het beste uit zichzelf halen in Tokio

Favoriet

De rolstoelbasketbalsters van Nederland zijn op voorhand favoriet voor de Paralympische titel. De twaalf dames zijn optimaal gemotiveerd om een goede prestatie neer te zetten. Lindsay: "We vertrekken dinsdag 17 augustus naar Japan en onze openingswedstrijd is woensdag 25 augustus. We spelen eerst vier poulewedstrijden, waarna duidelijk wordt wie onze tegenstander wordt in de kwartfinale. Vanaf dan is het een knock-out en hopelijk mogen we strijden voor de mooiste kleur. Het is wel heel jammer dat familieleden niet mee mogen om ons te komen aanmoedigen. Maar daar heeft iedere sporter natuurlijk mee te maken.’’ 

Volg Lindsay

Na Tokio staat in december 2021 het EK op het programma. En gaat ze weer beginnen met studeren op de Hogeschool van Amsterdam. Daarna volgt er in 2022 en 2023 respectievelijk het WK en nog een EK op het programma, gevolgd door de Paralympische Spelen in Parijs in 2024. Evenementen waar Lindsay nu nog even niet aan denkt. Eerst maar eens het beste uit zichzelf halen in Tokio! 


Wil je Lindsay en haar prestaties volgen? Ze heeft haar eigen site: www.lindsayfrelink.nl.