Maak de tuin hittebestendig
Maak de tuin hittebestendig (Foto: aangeleverd)

Maak uw tuin groen en voorkom hittestress

In een besloten achtertuin kan, mede door materialen als betonnen tegels en baksteen die de warmte lang vasthouden, hittestress ontstaan. De temperatuur kan gedurende de warme zomermaanden en tijdens de, steeds vaker voorkomende, hittegolven onaangenaam hoog oplopen op het terras.

Dit is te voorkomen door bestrating te vervangen door veel groen. Een enkele boom, wat struiken en goed gevulde borders met vaste planten zorgen als snel voor de nodige verkoeling. Niet alleen door het natuurlijke schaduweffect van de bomen en struiken maar ook de verdamping van vocht via de bladeren zorgen ervoor dat de temperatuur daalt.

Door de beplantingsvlakken aaneensluitend te beplanten droogt de bodem minder snel uit en is water geven daarom minder vaak nodig. Houd de bodem dus altijd bedekt met planten, zet een kleine boom, wat struiken en vaste planten. Zo kunt u meteen genieten van bloemen en insecten. Voor advies over welke planten het beste voor uw tuin geschikt zijn kunt u terecht bij kwekerij De Tuinstek te Tuitjenhorn. Meer informatie vindt u op www.detuinstek.nl.