Afbeelding
(Foto: Stockfoto)

Dat verdraaide mondkapje

Heerlijke berichten hoor ik deze week. Over een week of twee hoort u het pas van mij. Maar fijn en leuk is het. Kroegjes weer open, dierentuinen, pretparken, binnen sporten en wij mogen meer bezoekers tegelijk ontvangen. Hoe blij kan een mens zijn? Wat een absurde wereld was het en is het nog steeds. Ik probeer me nog steeds aan alle regels te houden, maar met alle versoepelingen en alle veranderingen, zie ik soms door de bomen het bos niet meer. Wanneer moet nu nog wel of niet een mondkapje gedragen worden?

Op weg naar de winkels aan het Sluisplein, droeg ik altijd een mondkapje. Soms had ik het spaans benauwd achter mijn rollator. Ik heb de vervelende gewoonte om steeds sneller te gaan lopen.

Ja en dan gaat door de warmte mijn neus snotteren. Ik denk wel eens: "Lekker laten snotteren in mijn mondkapje; geen mens die het ziet?" Mijn opvoeding houdt mij netjes.

Nu gaat mijn mondkapje pas op wanneer ik bij de winkels ben en een paar dagen geleden was ik totaal vergeten het beschermende kapje voor te doen en merkte ik buiten pas dat het mondkapje vrolijk aan het stuur van mijn rollator bengelde.

Mijn huishoudelijke hulp hoeft hem niet meer tijdens haar werk te dragen. Grote vreugde voor haar, want voor extra zuurstof voor haar stond, in de kou, de balkondeur wijdt open. Maar bij komen en weggaan door een lege gang, kapje op. Ik probeer een gedisciplineerde Nederlander te zijn. Maar wat is nu wel of niet juist? Zit u daar ook zo mee? Of ben ik zo 'warrig'? Graag wil ik dat wij er allemaal redelijk gezond door heen komen, maar af en toe zie ik het niet meer zo zitten!

En dank voor alle helpende handen bij het boodschappen doen!


Afbeelding