Afbeelding
(Stockfoto)

Er komen meer bomen in Hollands Kroon

HOLLANDS KROON - Dat besluit nam de raad op 27 mei. De raad stemde in met het zogenaamde groenstructuurplan dat op tafel lag. In dit plan staat welke bomen binnen de gemeente behouden worden. En waar de komende jaren meer bomen geplant worden in het buitengebied.

Het plan is tot stand gekomen met hulp van vele inwoners. Honderden bewoners en agrariërs dachten mee over de inhoud van het plan. Via een enquête en tijdens digitale bewonersbijeenkomsten zijn ideeën en wensen opgehaald. De reacties waren positief. Meer bomen zijn van harte welkom in de gemeente. De komende tien jaar worden er tenminste 475 nieuwe bomen per jaar gepland. Er moet goed worden nagedacht over waar deze geplant worden en welke functie ze krijgen. De wens is om bestaande bomenrijen te versterken en verbinden. En om bomen, bosjes en groen te combineren met recreatie zoals sport en spel.

Naast bomen in het buitengebied, gaat het plan over erfinrichting. Om inwoners te helpen bij het slim inrichten van het erf, is een digitale erfbeplantingstool ontwikkeld. Bezoek de webpagina www.erfbeplantingstoolhollandskroon.nl. In deze tool valt te ontdekken hoe een erf kan bijdragen aan het landschap en de natuur. Per deelgebied wordt een voorbeelderf uitgelicht en voorts krijgt men handige tips voor de inrichting van het erf.