Heerhugowaard kent een heel divers aanbod aan kunst en cultuur.
Heerhugowaard kent een heel divers aanbod aan kunst en cultuur. (Foto: Aangeleverd)

Heerhugowaard in teken van kunst en cultuur

Algemeen

HEERHUGOWAARD - Het kan weer! Zaterdag 18 en zondag 19 september van 11.00 tot 17.00 uur staat Heerhugowaard eindelijk weer in het teken van kunst en cultuur. Deuren gaan open die normaal gesloten blijven. Deuren die toegang bieden tot ateliers, werkplaatsen en tuinen. Verspreid over dertig locaties kunnen bezoekers kennismaken met schilderkunst, beeldhouwkunst, keramiek, sieraden, foto’s, glaskunst, poëzie en nog veel meer.

In de Kunstkerk aan de Stationsweg 53 begint de route met een overzichtsexpositie van alle deelnemende kunstenaars. Hier kunnen belangstellenden, aan de hand van de kaart, een keuze maken welke kunstenaars ze willen bezoeken en zo hun eigen interessante route uitstippelen. Elke locatie is direct herkenbaar aan de blauwe wimpel. 

Online-informatie en folder

Wie liever vooraf een route wil samenstellen, kan dat doen via www.kunstkerkheerhugowaard.nl. Daar staat een overzicht van alle deelnemende kunstenaars en de plattegrond met de locaties. Deze is uiteraard ook mobiel te raadplegen. In de Kunstkerk, het gemeentehuis, de Artfarm, Cool kunst en cultuur, het Oude Gemaal en Centrum 31 zijn ook de folders met de route verkrijgbaar.

De organisatie (Kunstkerk Heerhugowaard in samenwerking met de Artfarm, gemeente Heerhugowaard en Cool Kunst en Cultuur) is blij dat het weer mogelijk is de Atelier- & Kunstroute te realiseren. Samen met de deelnemende kunstenaars hoopt zij dat een groot aantal bezoekers het levende bewijs is dat kunst en cultuur nog steeds leeft in Heerhugowaard. 

Voor meer informatie, zie www.kunstkerkheerhugowaard.nl. Toegang is gratis.

Afbeelding