Jurre Schieving Show bij ORA Bedrijvengolfcompetitie.
Jurre Schieving Show bij ORA Bedrijvengolfcompetitie. (Foto: aangeleverd)

Voorlaatste ronde ORA Bedrijvengolfcompetitie

ALKMAAR - Golfbaan Sluispolder was donderdag 2 september decor voor de voorlaatste ronde van de ORA Bedrijvengolfcompetitie. Onder ideale omstandigheden waagden de zestig deelnemers zich aan hun ronde over negen holes. 

De longest drive deze dag werd geplaatst op hole 4 door Esther Haarman (Restaurant het Sluisje/Sterck Makelaars) sloeg hier een fantastische drive, naar eigen zeggen haar enige goede slag van de dag. Bij de heren was het topgolfer Jurre Schieving (Dutch Assets Group/Vlieg B.O.G./Nedvice) die de 300 meter barrière beslechtte en alle andere deelnemers ver achter zich liet. Ook de neary op hole 8 was een prooi voor Schieving. Dat hij vele birdies maakte deze dag was terug te zien in de beste bruto; hij kwam binnen met een knappe 31 slagen, vijf onder een baan over negen holes! Met zijn handicap was deze score 'slechts' goed voor 22 stablefordpunten, maar ook deze score was genoeg voor de beste netto van deze dag. De wedstrijd zelf was heel spannend; de nummers 1,2 en 3 zaten vlak bij elkaar met respectievelijk 63, 64 en 65 punten. Derde werd Dutch Assets Groep/Vlieg B.O.G./Nedvice, en tweede Johanna’s Hof/Schot, waar Gijs Schot goed was voor twee birdies. Winnaar van deze topdag was het team van C.A.de Groot/ Koks. Vier stabiele scores waren de basis voor de zege. Tijdens het diner deelde Ron Huiberts de prijzen uit, waaronder tegoedbonnen voor al het lekkers bij 'Bakkerij Hoetjes in Heiloo'. Eigenaar John Hoetjes had zo genoten de vorige editie dat hij dit graag wilde sponsoren. De laatste wedstrijd is op 23 september en gaat over 18 holes. Het belooft een feestelijk einde te worden. 


De uitslag: 1.C.A de Groot/Koks (65); 2.Johanna's Hof/Schot (64); 3.Dutch Assets Group/Vlieg B.O.G/Nedvice (63); 4.Rodi Media/Tamis Wijnen (61); 5.FFA/Stoopos/ORA1 (59); 6.Henk Morsch/Sweco/Prisma/Excellentum/RPA (56); 7.Bolten Bouwbedrijf/Technobis (56) 


Beste sponsors van ORA, meld je aan om mee te doen aan de laatste wedstrijddag 23 september.