Carlo van der Waals (l) draagt het trainersstokje over aan Jeroen de Groot.
Carlo van der Waals (l) draagt het trainersstokje over aan Jeroen de Groot. (Foto: Sander Kaaij)

Personeelswisselingen bij FC Marlène

HEERHUGOWAARD - Met ingang van komend seizoen is Jeroen de Groot de nieuwe trainer/coach van eredivisionist FC Marlène. De Groot (38) volgt Carlo van der Waals op, die wel aanblijft bij de Heerhugowaardse club in een rol als technisch manager. Said Ajouaau werd aangesteld als Hoofd Jeugdopleidingen.

De Groot nieuwe hoofdcoach, Ajouaau Hoofd Jeugdopleidingen

Na een eerste oriënterend gesprek tussen de technische staf en het bestuur heeft Carlo van der Waals zelf aangegeven na dit seizoen te stoppen als hoofdcoach. "Ik voel mij verwant met FC Marlène en zal de club trouw blijven, maar ik denk dat nu het moment daar is om even een stapje opzij te zetten en Jeroen de kans te geven zich verder te ontwikkelen als trainer/coach. Wij hebben hem afgelopen jaar immers niet voor niets binnen gehaald." Van der Waals blijft wel aan als technisch manager en blijft op verzoek van Jeroen actief bij de selectie betrokken. "

Jeroen de Groot pakte als speler van Hovocubo en ’t Knooppunt pakte vele prijzen en speelde 45 interlands. "Ik wilde bij een club terecht komen waar een gedachte achter zat, in een goede organisatie en een selectie die kan en wil strijden om de prijzen. Ik ben er trots op dat ik bij deze mooie club nu de kans en het vertrouwen krijg om die uitdaging verder uit te bouwen. Ik kijk er dan ook erg naar uit om straks weer aan de slag te gaan."

Said Ajouaau

FC Marlène heeft in Said Ajouaau (51) een nieuwe Hoofd Jeugd Opleidingen (HJO) gevonden. De Heerhugowaarder kwam in het verleden op het veld uit voor Reiger Boys en WMC en in de zaal voor Degenaar Soccers, wat later overging in WMC/’t Raethuys. De liefde voor het zaalvoetbal bracht Ajouaau in het trainersvak en werkte zeven jaar in diverse functies bij AORC (tegenwoordig ASV LEBO) in Amsterdam. Als Heerhugowaarder wilde Ajouaau echter ook ooit eens voor FC Marlène werken en die kans is er nu. "FC Marlène is een instituut in Nederland. Niet alleen met het vlaggenschip, maar ook altijd vanwege de eigen talenten die zijn doorgebroken. Ik ben er super trots op dat ik deel mag uitmaken van deze prachtige club en ga de uitdaging graag aan om hier een toonaangevende jeugdopleiding neer te zetten”, aldus Ajouaau, die naast zijn functie als Hoofd Jeugd Opleidingen komend seizoen ook het O19-elftal onder zijn hoede gaat nemen.

Technische staf

FC Marlène kan tevens met trots bekend maken dat vrijwel de gehele technische staf aanblijft; zowel teamleiders Alex de Boer en Robér Korver als keeperstrainer Jerry Habets en de trainers van Jong FC Marlène: Edward van Gils en Raoul Polnaja. Tevens zal Tom van Veen toetreden tot de technische staf. Fysiotherapeut Tim van der Laan heeft als enige aangegeven na dit seizoen een nieuwe uitdaging aan te gaan. FC Marlène zal spoedig op zoek gaan naar een opvolger.

Said Ajouaau wordt het nieuwe Hoofd Jeugdopleidingen.