Voor alle deelnemers was er een troostprijs: een zak verrukkelijke paaseitjes.
Voor alle deelnemers was er een troostprijs: een zak verrukkelijke paaseitjes. (Foto: Facebook)

Op zoek naar paashazen in Stad van de Zon

HEERHUGOWAARD - Ondanks het gure weer gingen flink wat kinderen uit de wijk Stad van de Zon en hun ouders met Pasen de straat op om paashazen te zoeken. De paasspeurtocht, die voor de tweede keer georganiseerd werd, was een initiatief van buurtbewoners Debora en Marcel Molenaar.

Buurtbewoners organiseren coronaproof activiteit voor gezinnen

"We hebben vorig jaar met Pasen voor het eerst een paasspeurtocht georganiseerd, toen samen met onze buurvrouw die inmiddels naar Alkmaar is verhuisd", vertelt Debora, die tevens initiatiefneemster is van Minibieb De Boekenmolen aan de Tuin van Malina. "We zaten toen middenin de eerste lockdown en er was weinig te doen voor Pasen. Destijds deden er negen gezinnen uit de buurt mee. Omdat we nu - een jaar later - nog steeds niet veel kunnen hebben we besloten om het dit jaar weer te doen. Vooral omdat we de kinderen in de wijk een beetje plezier gunnen met de paasdagen!"

Iedereen had prijs

Via een aantal Facebookpagina's werd reclame gemaakt voor de activiteit. Ook werden de dag voor Pasen zo'n vijftig flyers verspreid in de buurt. Op eerste paasdag, zondag 4 april, kon er gelopen worden. "De speurtocht was geheel coronaproof", vertelt Debora. "Iedereen die wilde meedoen kon een kaartje opvragen via de mail of ophalen bij onze minibieb. Daarna konden ze op elk gewenst moment van de dag de deur uit om de paashazen te zoeken die in de wijk verstopt waren. Elke haas had een letter bij zich waarmee de oplossing gevormd kon worden. Deze moesten de deelnemers vóór 18.00 uur naar ons mailen. Om 19.00 uur hebben we drie prijswinnaars getrokken. In totaal hebben zeventien gezinnen meegedaan met onze speurtocht, hartstikke leuk! De eerste prijs ging naar de familie Boschloo, tweede werden Joa en Marly Snellebrand en de derde prijs was voor de familie Streefkerk/Van Slooten. Voor alle andere deelnemers was er een troostprijs."

Facebookpagina

Debora trok direct de stoute schoenen aan en startte deze week de Facebookpagina 'De Stad van de Zon leeft'. "In het najaar werd door een andere buurtbewoner al een vossenjacht georganiseerd en nu hadden we onze paasspeurtocht. Hoe leuk zou het zijn als er meer activiteiten vanuit de bewoners ontstaan? Via een Facebookpagina kun je veel makkelijker een grote groep mensen bereiken. We hopen dan ook dat iedereen die leuke ideeën heeft ze met de buurt deelt via deze pagina." Dat er animo voor is, blijkt wel uit het feit dat binnen 24 uur al meer dan honderd mensen besloten de Facebookpagina te volgen!