Vertegenwoordiger Daniël van Gils (l) en vestigingsleider Joël Mentadikrama bij het slaan van de eerste paal.
Vertegenwoordiger Daniël van Gils (l) en vestigingsleider Joël Mentadikrama bij het slaan van de eerste paal. (Foto: Rick Leeman)

Groenhart slaat eerste paal nieuwbouw

HEERHUGOWAARD – Bouwtechnische groothandel Groenhart heeft maandagmiddag 25 januari de eerste paal geslagen van zijn nieuwe vestiging, naast Meubelatelier Jacco Bakker en Stammis Horecaverhuur op industrieterrein De Vaandel in Heerhugowaard. Algemeen directeur Jurjen Groenhart is in zijn nopjes met de nieuwe plek. “Dit is een prachtige locatie, aan de N194 zodat we goed bereikbaar zijn. We verwachten in november de deuren van het vernieuwde Groenhart Heerhugowaard te kunnen openen.”

‘Hier kunnen we de klant nóg beter van dienst zijn’

Groenhart is een echt familiebedrijf, dat in 1920 als ijzerwarenhandel werd opgericht in hartje Purmerend. Begin jaren tachtig werden de eerste stappen gezet richting de zakelijke markt. Groenhart is inmiddels uitgegroeid tot een onderneming die meer dan 25.000 artikelen voor de bouw levert aan meer dan 11.000 professionele afnemers. “We hebben tien vestigingen in heel Noord-Holland en een distributiecentrum in Purmerend”, vertelt Jurjen, de vierde generatie Groenhart die het bedrijf runt. “Sinds 2003 zijn we gevestigd aan de Industriestraat in Heerhugowaard, maar door de groei die we hebben meegemaakt én die we nog verwachten voor de toekomst zijn we uit ons jasje gegroeid. Omdat wij ons op de zakelijke markt richten kunnen we tijdens de lockdown gewoon blijven doordraaien. Al hebben we ons honderdjarig bestaan en benoeming tot Hofleverancier vorig jaar helaas niet groot kunnen vieren. Hopelijk kan dat dit jaar wel.”

Nieuwe pand

Nu de eerste paal geslagen is, kan het bouwteam - Finish Projectbouw, die in opdracht van Meeridee BV werkt - aan de slag. Het ontwerp is, net als de nieuwbouw in Purmerend die vorig jaar in gebruik werd genomen, van de hand van Chanan Hornstra van HRH Architecten. De nieuwe locatie op De Vaandel biedt Groenhart niet alleen meer ruimte. Jurjen: "Het kantoor, de kantine en de expeditie zijn gescheiden, wat wel zo prettig is voor de medewerkers. Met ruim 840 vierkante meter winkeloppervlakte en een eigen magazijn hebben we de gelegenheid om ons ruime assortiment te laten zien en een optimale voorraad aan te houden. Hiermee kunnen vestigingsleider Joël Mentadikrama en zijn team de concurrentiepositie nog meer verstevigen in deze regio en de klanten nóg beter van dienst zijn.”


Meer weten? Kijk voor meer info op www.groenhart.nl.