Vaccineren.
Vaccineren. (Foto: Archief)

Vaccineren bij Pieter Raat Stichting

HEERHUGOWAARD - Bewoners van verpleeghuizen krijgen voorrang bij vaccinatie tegen covid-19. Vanaf 18 januari is geleidelijk gestart met het vaccineren van bewoners in een aantal door het ministerie van VWS geselecteerde verpleeghuizen. "Ook bij Pieter Raat willen we niets liever dan starten met het vaccineren van bewoners", aldus bestuurder Gabriele Kasten.

"Op dit moment is regionaal overleg gaande tussen de veiligheidsregio, de zorginstellingen en huisartsenorganisaties wie de covid-19 vaccinaties zetten en welk vaccin wordt gebruikt. Als de besluitvorming rond is, kunnen we verder", aldus Kasten. Bewoners van De Raatstede en Hugo-Waard en/of hun (wettelijke) vertegenwoordiger ontvangen op korte termijn een uitnodiging voor vaccinatie en toestemmingsformulieren via de eigen huisarts of via Pieter Raat. Kasten: "Zodra er meer bekend is, informeren wij bewoners en/of hun (wettelijke) vertegenwoordiger verder."

Mouwen opstropen

De eerste medewerkers van Pieter Raat hebben al wel een vaccinatie ontvangen bij het regionale vaccinatiecentrum in Alkmaar. Kasten: "Heel veel medewerkers hebben afspraken gemaakt om zich te laten vaccineren tegen het coronavirus. We stropen letterlijk de mouwen op. Laten we hopen dat er snel duidelijkheid komt en dat onze cliënten snel kunnen worden ingeënt.'"