Burgemeester Bert Blase is tevreden met hoe de Heerhugowaarders omgaan met de avondklok.
Burgemeester Bert Blase is tevreden met hoe de Heerhugowaarders omgaan met de avondklok. (Foto: Archief)

'Heerhugowaarders, hou vol'

HEERHUGOWAARD - Nu er in heel Nederland een avondklok geldt, blijven ook in Heerhugowaard de mensen tussen 21.00 en 04.30 uur binnen, tenzij ze een geldige reden hebben om de deur uit te gaan en de bijbehorende verklaring bij zich hebben. De eerste week met avondklok is een roerige geweest, met vooral in de grote steden de nodige beroering op straat.

Burgemeester Blase over één week avondklok

Heerhugowaarders houden zich goed aan de maatregel, maar mensen zijn ook gefrustreerd over de avondklok en de beperkingen waar ze mee moeten zien om te gaan. Dat leidde maandagmiddag en -avond 25 januari tot enige dreiging rond het Stadsplein en winkelcentrum Middenwaard, maar dankzij adequaat handelen van de politie kon die snel worden weggenomen. Enkele inwoners zijn in de kraag gevat wegens opruiing. Maar sindsdien is de rust weergekeerd. Burgemeester Blase kijkt daarom tevreden terug op de eerste week avondklok in Heerhugowaard. “De avondklok is een verregaande maatregel en ik begrijp heel goed dat inwoners daar chagrijnig en onrustig van worden. Tegelijkertijd ben ik heel blij dat Heerhugowaarders tot nu toe - afgezien van de onrust afgelopen maandag - heel goed met de maatregelen omgaan. Daarmee laten we zien dat we de rust bewaren. Mijn complimenten en hou dat de komende tijd vol!"

'Schroom niet'

Blase kan zich goed voorstellen dat sommige mensen het niet makkelijk hebben in deze tijd en zich eenzaam voelen of bang zijn het niet alleen te kunnen redden. "Mocht u steun of hulp nodig hebben, schroom niet om die te vragen aan anderen, aan de gemeente of aan de welzijnsorganisaties bij u in de buurt.”