Jolien Ruiter (27) en Celine Schuijt (23) brengen vandaag, vrijdag 18 juni, hun eerste prentenboek uit over Kiek en Boor, twee kinderen die heel graag in de natuur zijn en daar avonturen beleven.
Jolien Ruiter (27) en Celine Schuijt (23) brengen vandaag, vrijdag 18 juni, hun eerste prentenboek uit over Kiek en Boor, twee kinderen die heel graag in de natuur zijn en daar avonturen beleven. (Foto: Bianca Huibers)

Jolien en Celine maken samen vogelboek voor kinderen

LANGEDIJK - Kiek en Boor broodtrommels, Kiek en Boor de serie, Kiek en Boor de film; aan ambitie geen gebrek bij de nichtjes Jolien Ruiter (27) en Celine Schuijt (23). Zij brengen vandaag, vrijdag 18 juni, hun eerste prentenboek uit over Kiek en Boor, twee kinderen die heel graag in de natuur zijn en daar avonturen beleven.

door marsha bakker

Leuk en leerzaam vogelboek voor kinderen

"Het is een ontzettend leuk boek geworden, dit moét wel een succes worden", zegt Jolien. "Net als Woezel en Pip!" "Gelukkig heeft Jolien mij om haar enthousiasme een beetje te temperen", vult Celine lachend aan. Al maanden liepen de twee rond met het idee van een eigen boek voor kinderen, met mooie afbeeldingen, een leuk verhaal en dat ook nog educatief is. "Het bleek alleen nogal een kostbaar project, een boek uitgeven. Daar kwamen we al snel achter. We besloten een computerprogramma aan te schaffen waarmee we de opmaak zelf konden doen. De uitgever slaan we ook over maar de druk moesten we natuurlijk wel uit handen geven. Gelukkig wilden onze moeders ons sponsoren", vertelt Celine. "Of was het nou investeren?" lacht Jolien, "Dat het geld gewoon weer terug moet? Nou ja, als dit een succes blijkt te zijn, dan hebben we het er nog wel over..."

De twee nichtjes zijn dochters van de zussen Heidi en Yvonne Schouten, die samen met zus Alinda tuincentrum Schoutenbos runnen in Warmenhuizen. "Dat is ook een DHL punt dus qua verzending van de boeken ideaal voor ons. Bovendien mogen we een hoekje in de winkel inrichten met onze boeken en daar zijn we heel blij mee. We zijn wel op zoek naar verkooppunten in Langedijk waar we onze boeken mogen neerleggen, maar vooralsnog proberen we het via onze website www.kiekenboor.nl."

Lees verder op pagina 3

Kiek en Boor.