Voor Jorien en Celine is een droom uitgekomen met hun eerste boek.
Voor Jorien en Celine is een droom uitgekomen met hun eerste boek. (Foto: Bianca Huibers)

Jolien en Celine maken vogelboek voor kids

Vervolg van voorpagina


In de voorverkoop zijn er al zo'n honderd boeken besteld. "Maar dat is vooral familie en vrienden hoor, omdat ze het ons gunnen. We hebben duizend boeken besteld bij de drukker, dus hopelijk wordt het boek ook echt door andere mensen gekocht!"

De natuur gezien door kinderogen

Kiek en Boor (vernoemd naar Kiek, de dochter van Jolien en het neefje van Celine, die Boris heet, en de tekeningen zijn gebaseerd op nichtje Lune van twee jaar en Macx van 4) zijn twee kinderen die het liefst de hele dag buiten spelen. Ook zijn ze erg geïnteresseerd in de dieren die zij buiten tegenkomen.

Zij verwonderen zich elke keer weer over de wonderen die in de natuur te vinden zijn. In dit eerste boek van Celine en Jolien komen Kiek en Boor allerlei vogels tegen, van een zwaan tot aan een wilde eend. "We beschrijven deze vogelsoorten en hun kenmerken uitgebreid, bij de mooie tekeningen die zijn gemaakt door Sebas van Balgooy.

Achterin het boek worden alle vogels nog eens beschreven. Dit maakt het boek heel geschikt om voor te lezen, maar ook om zelf te laten lezen door iets grotere kinderen", zegt Jolien, zelf werkzaam als leerkracht van groep vier. "Kinderen zijn ontzettend leergierig en hebben oog voor details waar volwassenen vaak aan voorbijgaan. Het is heel leuk om vanuit kinderogen te kijken naar de natuur."

Natuurfreak en basisschooljuf

Celine heeft diermanagement gestudeerd en is daardoor bovenmatig geïnteresseerd in de dierenwereld. "Ik wil mezelf geen vogelaar nomen, maar ik mag ze wel graag spotten en weet er ook vrij veel over. Ik hou sowieso van alles wat groeit en bloeit, ben een beetje een natuurfreak. Voor dit boek hebben we gekozen voor zes veel voorkomende vogelsoorten, maar we hadden ook kunnen kiezen voor insecten of dieren die je op en in het water vindt."

Boek twee

Of voor wilde bijen, want dat wordt waarschijnlijk het thema van het volgende avontuur van Kiek en Boor. "We zijn alweer aan het vergaderen over het nieuwe avontuur van Kiek en Boor in boek nummer twee. Maar eerst even dit eerste boek verkopen hoor, anders houdt het avontuur sowieso op. Alle stress voor niks want wat ís het veel werk en wat komt er veel bij kijken...", verzucht Jolien. "Maar dan is wel een droom van ons uitgekomen! Het was sowieso geweldig om dit samen te doen en het smaakt naar meer!"

Winnen

Kiek en Boor en de witte monsters is voor € 15,95 te koop op www.kiekenboor.nl of bij Tuincentrum Schoutenbos in Warmenhuizen.

Jolien en Celine geven graag een exemplaar van het boek weg. Kans maken? Mail naar kiekenboor@gmail.com!

Kiek en Boor.