Afbeelding
Arjan Rademaker.

Antwoord op de vraag van Thessa: Wat maakt vereniging Z&PC de Reuring bijzonder voor jou?

Bij de zwemafdeling van Z&PC De Reuring hebben we een recreatie- en een selectiegroep. Het leuke van deze club is, dat we aan iedereen ruimte bieden. Het is een dorpsclubje, maar inmiddels is er een aantal kinderen dat op Provinciaal en Nederlands niveau zwemt. Dat is toch gaaf! Wat ik vooral erg leuk vind is om te zien welke ontwikkeling de kinderen doormaken. Kinderen komen binnen bij de recreatie en groeien doordat we heel veel tijd en energie steken in techniek oefeningen en we krikken de conditie flink op. Ik geniet van het contact met de kinderen en krijg energie van deze rol als trainer/coach. Het is een leuke afwisseling naast mijn werk.

Wie bent u?

Ik ben Arjan Rademaker en woon mijn hele leven al in Langedijk (45 jaar). Ik woon inmiddels op het Oxhoofdpad in Broek op Langedijk, samen met Marieke mijn vrouw en drie kinderen Anne, Jidde (zoons) en Marre (dochter). Ik heb een eigen bedrijf genaamd SchoneVloeren.nl en wij reinigen allerlei soorten vloeren (bijvoorbeeld natuursteen, plavuizen, tapijt, linoleum, pvc en ga zo maar door).

In mijn vrije tijd ben ik trainer bij de zwemselectie van Z&PC De Reuring. Vroeger heb ik zelf actief gezwommen bij deze club tot mijn 21ste. Inmiddels zitten er twee van mijn kinderen ook bij de zwemclub.. Daarnaast geef ik ook de Masters met regelmaat training, dit is de oudere (jeugd ;-) die graag nog actief bezig wil zijn. Het is grappig om te zien dat dit veelal oud leden zijn van de zwemclub. Blijkbaar kriebelt het toch nog ergens.

Van wie bent u dr ien?

Ik ben een zoon van Henk Rademaker en Geertje de Visser. Mijn moeder komt van Texel en mijn vader komt uit Heiloo. Ze zijn samen gaan wonen in de Anna van Saksenstraat in Noord Scharwoude. Ik ben daar geboren en heb daar gewoond tot aan mijn 13 jaar. Ik heb daar een fantastische jeugd gehad.

Wat heeft u met dit dorp?

Ja, Langedijk is leuk! Langedijk is laagdrempelig, ik ken veel mensen, we kunnen bij elkaar binnen lopen. Mensen staan voor je klaar, kijken naar je om. We hebben iets gemeenschappelijks samen. Ik weet niet wat het is, maar het is prettig hier. Ik woon op het Oxhoofdpad en daar is het gezellig. Er is altijd wel een praatje, we organiseren wat samen, als je mee doet is het goed, als je niet mee doet is het ook prima. We laten elkaar in onze waarde.

Wat is de mooiste plek van Langedijk?

Dat is nu toch wel waar ik woon. Het Oxhoofdpad, we hebben het geluk gehad dat we een huis konden bouwen aldaar. Het Oxhoofdpad is een stukje 'oud' Langedijk en een nieuw stuk. Op de plek waar de nieuwe huizen staan stond vroeger de school de Phoenix en was er een gymzaal. Daarvoor heb ik begrepen was er ooit een zuurkoolfabriekje en een scheepswerfje.

Welke herinnering aan dit dorp is u dierbaar?

In mijn jeugd hebben we het feest gevierd van Negen Eeuwen Langedijk, hadden we elk jaar de beddenrace en gingen we met de straten uit Noord Scharwoude elk jaar een soort sportdag houden. En natuurlijk niet te vergeten Koninginnendag met de spelletjes op het veld. Koningsdag blijft een bijzondere dag. Het is zo gezellig met de optocht door Broek en de spelletjes op het Havenplein en al die mensen die je weer spreekt. Dit blijft elk jaar weer een feest.

Wat is uw advies aan de burgemeester?

Het Broekerplein vind ik hartstikke leuk, met uitzicht op de Veiling en de markt die er wekelijks is. Maar de kale wand (het groene grasveld) met uitzicht op het parkeerterrein vind ik echt niet mooi. Wat zou het toch leuk zijn als we hier nog iets gezelligs van kunnen maken. Bijvoorbeeld winkeltjes aan de buitenkant met ook daar een leuk plein of iets dergelijks. Ik weet dat er allerlei belangen spelen, maar ik denk dat dit de wens van vele Langedijkers is. Ik ben beschikbaar om mee te denken.

Wat is het beste advies dat u zelf ooit kreeg?

Dromen, durven doen. Dit is een boek. Ik ben een dromer, vandaar dat ik het bedrijf heb gekocht dat ik nu met veel enthousiasme run. Natuurlijk was het puntje 'durven' best wel een ding. Het is hardwerken maar schouders eronder en gaan. Nu ben ik vooral trots! Iedereen heeft dromen, maar men komt vaak niet tot doen, omdat durven in de weg staat. Geloof in jezelf en zet die stap! Gaat het niet goed, heb je het in ieder geval geprobeerd.

Wat zouden mensen echt van u moeten weten?

Dat ik een trotse Langedijker ben, en dat vertel ik graag. Ik zou een goeie zijn om Langedijk te vertegenwoordigen. Ik denk dat als ik wat meer tijd heb heel graag rondleidingen wil gaan geven bij de Broekerveiling.

Wie is uw opvolger?

Marieke IJdema: Jij staat aan het hoofd van een organisatie voor kinderopvang. Welk verschil maak jij voor de kinderen in Langedijk?