Alie Kraaij Hielkema is blij met de nieuwe folder van de Zonnebloem.
Alie Kraaij Hielkema is blij met de nieuwe folder van de Zonnebloem. (Foto: aangeleverd)

Word vrijwilliger bij de Zonnebloem

Algemeen

REGIO - Zo trots als een pauw zijn Willem Rehjons en Alie Kraaij Hielkema, bestuursleden van Regio De Noordkop Zonnebloem. Deze week is een nieuwe folder uitgekomen die bij elke afdeling is bezorgd. Deze drieluikfolders worden de komende weken rondgedeeld om meer bekendheid te genereren over het werk als vrijwilliger bij de Zonnebloem.

In regio de Noordkop van de Zonnebloemorganisatie zijn de elf afdelingen al jaar en dag druk doende met het vrijwillig organiseren van verschillende soorten uitjes voor hun leden en gasten.

“We kunnen met recht zeggen dat deze vrijwilligers al sinds jaar en dag in de hele kop van Noord-Holland goed en sociaal werk leveren. Vaak wordt bij de Zonnebloem gedacht aan ouderen die dreigen te vereenzamen maar elke burger met een handicap kan rekenen op aandacht die zij zelf wensen, jong of oud. Om onze afdelingen draaiende te houden zijn we altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers. “

Als primeur in heel Nederland is er bij het Regiobestuur het idee ontstaan om een folder, in de vorm van een drieluik te ontwikkelen met het doel die te distribueren! Met hulp van het Nationaal Bureau te Breda en vrijwilligers en gasten is er een mooie folder ontstaan die inmiddels sinds kort bij de afdelingen wordt rondgebracht. Er zijn 20.000 exemplaren gedrukt en het enthousiasme en animo om die in de Noordkop rond te delen op de juiste wijze is groot!

Bestuursleden Willem Rehjons en Alie Kraaij Hielkema hebben zich er dan ook hard voor gemaakt dat de folder met alles er om heen een succes zou worden! “We hopen op veel nieuwe vrijwilligers, aldus Alie. Heb jij de folder nog niet gezien maar wil je toch vrijwilliger worden? Kijk dan op https://www.zonnebloem.nl/de-noordkop voor meer informatie.