Keira Krijger won de felbegeerde Rabobank Wisseltrofee voor haar indrukwekkende vertolking van 'I Dreamed a Dream'.
Keira Krijger won de felbegeerde Rabobank Wisseltrofee voor haar indrukwekkende vertolking van 'I Dreamed a Dream'. (Foto: Michael Rosa – XiPHiAS Photography)

Keira Krijger is met twaalf jaar jongste Grote Prijs-winnaar ooit

HEERHUGOWAARD – Het Trinitas College kijkt terug op drie dagen vol geslaagde voorstellingen van dertigste editie van De Grote Prijs. Zaterdagavond 3 juli nam brugklasleerling Keira Krijger de felbegeerde Rabobank Wisseltrofee in ontvangst. 

Tóch nog live evenement mogelijk in 'gek' coronajaar

Het productieteam van De Grote Prijs was blij dat de jaarlijkse muzikale talentenpresentatie van het Trinitas College in Heerhugowaard dit jaar toch nog door kon gaan. Organisator Marco Rijkhoff: "Het was gezien de coronacrisis best lang spannend of we de leerlingen dit schooljaar nog konden laten optreden. Gelukkig is het, in goede samenwerking met de gemeente en Cool kunst en cultuur, tóch gelukt om de dertigste editie voor elkaar te krijgen.”

Voorrondes

Tijdens de lockdown werd het al duidelijk: géén voorrondes (de Kleine Prijs) in februari en dus ook géén Grote Prijs in maart. Toen duidelijk werd dat er eind juni versoepeld kon worden, is alles op alles gezet om dit in één week alsnog te organiseren. Maandag 28 en dinsdag 29 juni waren de voorrondes: hierin werden 22 acts met de beste zangers, zangeressen, dansers, danseressen en muzikanten geselecteerd voor De Grote Prijs, die afgelopen donderdag, vrijdag en zaterdag plaatsvond. 

Theater of livestream

Donderdag 1 juli trapte De Grote Prijs af met de Cultuurpasvoorstelling voor vmbo-leerlingen van Johannes Bosco. Vrijdagochtend 2 juli was de zaal gevuld met vierhonderd enthousiaste leerlingen van de groepen 7 en 8 van verschillende basisscholen uit Heerhugowaard en omgeving en keken drie basisscholen mee via een livestreamverbinding. De twee avondvoorstellingen waren ook via een livestream thuis te volgen; hier heeft flink wat publiek gebruik van gemaakt.

Jongste winnaar ooit

Vrijdag 2 juli heeft het publiek gestemd voor de Bot Waarderingsfonds Publieksprijs en werd de live begeleide act Le Bibliothèque als winnaar gekozen. Op de slotavond zaterdag 3 juli maakte de vakjury bekend dat de felbegeerde Rabobank Wisseltrofee gewonnen was door Keira Krijger. Deze brugklasleerling stal de show met het nummer 'I Dreamed a Dream' uit de musical 'Les Misérables'. Met haar twaalf jaar is Keira de jongste winnares van De Grote Prijs ooit! 


Het Trinitas College en het productieteam kijken terug op een geslaagd evenement. Rijkhoff: "Hoe mooi was het, om dit gekke school- en theaterjaar toch nog zo af te mogen sluiten! We bedanken alle deelnemers, medewerkers en sponsoren voor het mogelijk maken van dit fantastische evenement."

Speciale feestavond

De feestvreugde krijgt een vervolg in september. De Grote Prijs bestaat in 2021 dertig jaar. Eerder was al gekozen om deze mijlpaal te vieren met een speciale jubileumavond op zaterdag 11 september in het theater van Cool kunst en cultuur. Diverse oud-deelnemers en winnaars komen weer naar Cool om op te treden op één van de vele podia. Een feestelijke avond, die iedere muziekliefhebber gezien moet hebben. De kaartverkoop voor deze avond verloopt via www.degroteprijs.nl.


Kijk voor meer foto's, een overzicht van de winnaars in alle categorieën en informatie over de feestavond op www.degroteprijs.nl.