'Sporten en bewegen is heel belangrijk, voor alle leeftijden. Zeker nu!'
'Sporten en bewegen is heel belangrijk, voor alle leeftijden. Zeker nu!' (Foto: Theo Annes)

Buurtsportcoach Rick Dekker wil alle Langedijkers laten bewegen

LANGEDIJK - Hij had het zich wel een beetje anders voorgesteld, toen hij in oktober 2019 werd aangenomen als Buurtsportcoach van Langedijk. Een paar maanden later stond alles, dus ook alle sportieve evenementen, stil vanwege de corona. Maar hij roeit met de riemen die hij heeft, en doet er evengoed alles aan om alle Langedijkers te laten bewegen.

'Ouderen zijn enthousiast én helpen altijd met opruimen'

door marsha bakker

Rick Dekker (25) is als Buurtsportcoach onderdeel van Actief Sport & Events (voorheen Sport Servicepunt Langedijk), die allerlei sportieve activiteiten in de gemeente organiseren. Een van die activiteiten zijn sportieve evenementen zoals de Sportweek en de Wandel4daagse. "De krenten in de pap voor iemand als ik. Ik doe al jaren zelf mee met mijn voetbalmaten of vriendengroep en had daar altijd wel bepaalde ideeën over. Hoe kunnen we het nog breder uitrollen, er meer partijen bij betrekken en zo nog veel meer mensen enthousiast maken om mee te doen. Ideeën die ik ook wel heb geleerd tijdens mijn studie Sport, Management en Ondernemen aan de Hogeschool van Amsterdam."

Toen hij klaar was met deze studie zag hij de vacature voor Buurtsportcoach en dat leek hem ideaal. "Ik werd aangenomen en had er meteen onwijs veel zin in." En toen brak de coronapandemie uit en konden alle plannen in de koelkast...

Plannen in de koelkast

"Enorm jammer, maar het dwingt je ook om creatief te zijn met wat er wel kan. Zo heb ik het sportieve ommetje bedacht in januari, waarmee ik met een groep basisschoolkinderen elke maandagmiddag ging wandelen en onderweg spelletjes doen. Die groep werd steeds groter dus dat was wel een succes. Dat hebben we tot de voorjaarsvakantie gedaan."

Lees verder op pagina 3



Afbeelding