'Onze' Eugènie Herlaar ondersteunt de campagne van het Ministerie van VWS.
'Onze' Eugènie Herlaar ondersteunt de campagne van het Ministerie van VWS. (Foto: VWS)

Eugènie Herlaar is ambassadeur van vaccinatiecampagne VWS

DEN HAAG/HEERHUGOWAARD - Met #IkStroopMijnMouwOp laten bekende en onbekende Nederlanders zien dat zij zich laten vaccineren tegen corona. Bekende Nederlanders van 60+ zoals Erica Terpstra (77), Foppe de Haan (77), Noraly Beyer (74) en Bennie Jolink (74) zetten zich in als ambassadeur om mensen te motiveren om zich te laten vaccineren tegen corona. Ook 'onze' Eugènie Herlaar (81) stroopt graag haar mouw op. "Ik vind het een soort burgerplicht om je te laten inenten."

'Stroop je mouw op en laat je prikken'

Voor Eugènie, in de jaren zestig de eerste vrouwelijke nieuwslezeres op de Nederlandse televisie, was het heel bijzonder om mee te doen aan deze campagne. Want ook al is de Heerhugowaardse al jaren geleden gestopt met het presenteren van het journaal, ze is nog steeds een bekend en vertrouwd gezicht. Zeker voor de doelgroep waar de campagne van het Ministerie van VWS zich op richt: de zestigplussers. Een tachtigplusser als influencer dus. Wat het voor Eugènie extra leuk maakte, was dat haar oud-collega en goede vriendin Noraly Beyer ook gevraagd was om aan de campagne mee te doen. "Toen ik mijn fotoshoot had, waren Noraly en Erica Terpstra er ook. Dat was extra gezellig, omdat ik hen beiden goed ken."

Leven weer oppakken

Natuurlijk mogen mensen zelf bepalen of ze een prik laten zetten, we leven immers in een vrij land. Maar Eugènie twijfelde geen moment over deelname aan de campagne. 'Natuurlijk sta ik achter de boodschap. Ik vind het een soort burgerplicht om je te laten inenten, ook naar anderen toe. Als iedereen dat doet, dan zijn we allemaal beschermd. En dat betekent minder zieken, minder druk op de IC's. Maar vooral ook omdat men dan veiliger is in contact met anderen. Dan kunnen we zo snel mogelijk ons vertrouwde leven weer oppakken." Voor Eugènie, die ondanks haar hoge leeftijd nog altijd bijzonder actief is, is dat een fijn vooruitzicht. "Mijn dochter zei ook: mam, fijn als je het hebt, want dan kun je makkelijker bij ons komen. Dan ben jij beschermd'."


De Heerhugowaardse maakt zich geen zorgen over eventuele bijwerkingen van de inenting en heeft alle vertrouwen in de medische wetenschap. "Ik krijg ook jaarlijks de griepprik en ik heb me nooit afgevraagd of er slechte bijwerkingen zouden zijn. Dus doe net als ik: stroop je mouw op en laat je prikken!"

Maak je eigen poster

Word ook ambassadeur, maak je eigen poster via www.stroopjemouwop.nl en deel 'm met de hashtag #IkStroopMijnMouwOp. Meer informatie over het vaccinatieprogramma vind je op coronavaccinatie.nl of bel 0800-1351.

'Onze' Eugènie Herlaar ondersteunt de campagne van het ministerie van VWS.