Smeren maar!
Smeren maar! (Foto: Adobe Stock)

Tips om de huid optimaal te verzorgen in de zomer

Goede huidverzorging is belangrijk; vooral in de zomer. Welke huidverzorgingsroutine beschermt het grootste orgaan van ons lichaam tegen de warme zon? Volg deze tips en een stralende huid is binnen handbereik. 

Tijdens de warme en zwoele zomermaanden zijn we vaker buiten. Dit komt mede doordat het 's avonds langer licht is. Ga je de buitenlucht in? Vergeet je gezicht dan niet in te smeren met een dagcrème met SPF. Dit voorkomt huidveroudering door de zon. Na een lange dag kunnen zweet, vuil en stofdeeltjes op de huid blijven liggen. Reinig daarom 's avonds je gezicht met een fijne cleanser voor jouw huidtype. Op milde wijze wordt vuil en stof weggehaald, zonder dat de beschermingsbarrière van de huid wordt aangetast. Zeep is een no-go: hierdoor wordt de huid alleen maar droger. 

Schadelijke stoffen

Ga op zoek naar een zonnebrandcrème die jouw huid beschermt én waar geen schadelijke stoffen in zitten. Parfum, alcohol en kleurstoffen kun je beter vermijden; dit kan huidirritatie veroorzaken. Ook belangrijk: blijf hydrateren. Factoren zoals de zon en airconditioning beschadigen de bovenste laag van de huid. Hydrateren is de oplossing. Hyaluronzuur en vitamine B5 stimuleren de hydratatie van de huid. Drink daarnaast genoeg water; zo'n 2 liter per dag. De laatste tip: lekker scrubben! Met een fijne gezichtsscrub verwijder je dode huidcellen die normaal gesproken langer blijven zitten. Door te scrubben worden de werkzame stoffen uit verzorgingsproducten beter opgenomen én blijft je huid lekker fris en fruitig. Onzuiverheden zullen ook minder snel om de hoek kijken. Let wel: scrub maximaal twee keer per week en doe dit met beleid. Grove korrels of ruwe bewegingen kunnen miniscule wondjes in de huid achterlaten. 

Een fijne gezichtsscrub verwijdert dode huidcellen.