Afbeelding
(Stockfoto)

Koolhydraatarm dieet: (hoe) werkt het?

Er zijn enorm veel manieren om af te vallen: de een eet weinig vet, een ander beweegt veel en weer een ander telt iedere calorie. Ook het koolhydraatarme dieet, een dieet waarbij je weinig koolhydraten en veel (gezonde) vetten eet, wordt steeds populairder. Wat is een koolhydraatarm dieet, (hoe) helpt het je af te vallen en is het gezond? Je leest het in dit artikel.

Wat is een koolhydraatarm dieet?

Bij een koolhydraatarm dieet eet je -de naam zegt het al- weinig koolhydraten. Wel eet je veel (gezonde) vetten en eiwitten. Steeds meer mensen volgen een koolhydraatarm dieet om (snel) af te vallen. Daarnaast kan een koolhydraatarm dieet zinvol zijn voor mensen met diabetes, omdat het een positief effect op je bloedsuiker heeft. Goede begeleiding is hierbij wel belangrijk.

Suikers

Als je koolhydraatarm eet, vermijd je in principe alle (snelle) koolhydraten. Dit zijn suikers, maar bijvoorbeeld ook (witte) bloem en granen. De basis van een koolhydraatarme voeding bestaat voornamelijk uit producten die rijk zijn aan vetten en eiwitten, vaak aangevuld met groenten.

Er is een aantal koolhydraatarme diëten waarbij er voornamelijk vlees en/of veel verzadigde vetten gegeten wordt. Dit zijn geen gezonde diëten. Je krijgt hierdoor namelijk te veel ongezonde vetten binnen en te weinig essentiële voedingsstoffen zoals vezels en vitaminen. Dit kan ernstige gevolgen voor je gezondheid hebben.


www.gezondheidsplein.nl