Jan van der Giessen voor zijn automatiek.
Jan van der Giessen voor zijn automatiek. (Foto: JB/RM)

'We beleven veel plezier aan het persoonlijke contact'

Vervolg van de voorpagina.

Wie denkt dat dit alles is, komt bedrogen uit bij Van der Giessen. "Ik teel ook nog kerstbomen die we verkopen en ik lever tuinhout. Dit alles zorgt voor een extraatje." Naast het leveren van kakelverse producten ziet Jan van der Giessen de verkoop aan huis als een blijk van waardering naar het werk van de boer toe. "Het mes snijdt aan twee kanten, want wij staan op onze beurt in voor een uitstekende kwaliteit die wij tegen een zeer scherpe prijs aanbieden."

A. Verschoor Bloembollen

Aan de Stoomweg 36 in Breezand is A. Verschoor Bloembollen gevestigd. Dit bedrijf is gespecialiseerd in de teelt van snij- en bijzondere bol- en knolgewassen. Denk aan: de Fritillaria Persica: een bloeiende plant afkomstig uit het Midden-Oosten, de Camassia: een voorjaarsbloeier die van oorsprong komt uit bergen en prairies van het westelijke deel van Noord- Amerika en de Leucojum: familie van de Narcis. "Daarnaast kweken we ook nog drie Ć  vier soorten tulpen en een soort Narcis: de dubbele witte", aldus Diana, de partner van Marco Verschoor van de gelijknamige bloemengroothandel.

Hart en ziel

Sinds vorig jaar is een aantal soorten dat door dit bollenbedrijf wordt geteeld, verkrijgbaar in een kraampje bij het bedrijf. "Eigenlijk is het een beetje uit nood geboren", legt Diana uit. "Want door de lockdown moesten we een groot deel van onze oogst weggooien, omdat de veiling deels werd gesloten. We hebben toen besloten om onze bloemen via een kraampje aan te bieden. Onze twee kinderen vonden het heel leuk om dit te 'runnen', terwijl het ook nog een klein centje voor ze opleverde. We kijken er positief op terug omdat sommige mensen een tweede of derde keer terugkwamen. Dan weet je dat onze mooie producten - waar we met hart en ziel aan werken - enorm worden gewaardeerd. Dat is mede te danken aan het feit dat de Leucojum en Fritillaria Persica niet zoveel in Nederland te zien zijn omdat de meeste van deze bolgewassen naar het buitenland worden geƫxporteerd." Ook dit jaar is het Breezandse bloembollenbedrijf weer vertegenwoordigd met een kraampje. "Niet alleen de kinderen vinden het leuk, ook ik beleef plezier aan het persoonlijk contact met onze 'klanten'."

Milieu

Fiets, rijd of wandel door Hollands Kroon en koop bij een van de vele stalletjes, boerderijwinkels of kraampjes verse producten. Vers van het land in het boodschappenmandje of in de fietstassen! Via deze link : https://www.bezoekhollandskroon.nl/te-doen/agri-food/boerderijwinkels-kraampjes/ zijn alle producten per dorp te vinden. Niet alleen erg lekker en kakelvers, maar ook minder belastend voor het milieu, doordat er minder transportkilometers gemaakt hoeven te worden. En.. zeker in deze coronatijden essentieel: de lokale economie wordt er ook nog eens mee gesteund.

Ook op het lijstje?

Staat jouw onderneming of kraam niet op de pagina? Stuur dan een bericht naar info@bezoekhollandskroon.nl met contactgegevens en een foto, dan zorgt de gemeente Hollands Kroon dat dit voor elkaar komt.


Op de foto Jan van der Giessen voor zijn automatiek. (Foto: JB/RM)