Linksvoor: Karin Zeeman van Zeeman Makelaars, linksachter, Peter Langenberg van ZeemanVastgoed en rechts André van den Hogen van Van den Hogen Bouwbedrijven.
Linksvoor: Karin Zeeman van Zeeman Makelaars, linksachter, Peter Langenberg van ZeemanVastgoed en rechts André van den Hogen van Van den Hogen Bouwbedrijven. (Foto: All rights reserved 2020(c) https://www.lutgerink.com)

Bouw gestart van Het Nieuwe Glas in Tuitjenhorn

TUITJENHORN - De bouw van Het Nieuwe Glas in Tuitjenhorn is gestart! Gezien de huidige coronamaatregelen was het helaas niet mogelijk om een feestelijke bijeenkomst op de bouwplaats te organiseren met alle kopers en betrokkenen. Toch is er door ZeemanVastgoed, Zeeman Makelaars en Van den Hogen Bouwbedrijven aandacht besteed aan dit heuglijke moment. Zij hebben op veilige afstand een filmpje opgenomen op de bouwplaats om een feestelijk tintje aan de start bouw te geven.

Het Nieuwe Glas omvat in totaal 60 duurzame woningen, onderverdeeld in 12 starterswoningen, 12 levensloopbestendige woningen, 12 twee-onder-een-kapwoningen, 6 vrijstaande villa’s, , 6 bouwkavels en 12 huurwoningen van De Wooncompagnie. De locatie van Het Nieuwe Glas is gelegen op het voormalige terrein van Nickerson Zwaan, tegenwoordig genaamd Hazera Seeds. De zaadfirma verhuisde in maart 2018 naar Warmenhuizen, waarmee de vrijgekomen grond beschikbaar kwam voor een nieuwe woonwijk. De naam Het Nieuwe Glas verwijst naar de kassencomplexen die hier jarenlang het beeld bepaalden.

De ontwikkeling van de wijk Het Nieuwe Glas is een gezamenlijk initiatief van ZeemanVastgoed en de gemeente Schagen. Van den Hogen Bouwbedrijven uit Volendam bouwt de woningen. Het plan is qua architectuur ontworpen door TBE-ZA architecten & ingenieurs uit Volendam. De karakteristieke materialen, vormen en patronen van de kassen vormden voor de architect het uitgangspunt voor de woningontwerpen. Zo is deze wijk een knipoog naar het verleden. Meer informatie over de wijk is te vinden op www.woneninhetnieuweglas.nl.

Afbeelding